TOYOTA GΑΖΟΟ Racing: Μπαμ με Tanak!!

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team με μια λιτή ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Ott Tanak για τη χρονιά 2018 και ο πρώτος αγώνας για τον 30χρονο οδηγό μαζί με το συνοδηγό του Martin Jarneoja θα γίνει από το Μοντε Κάρλο. Φέτος ο Tanak διανύει περίοδο φορμαρίσματος και μέχρι στιγμής κέρδισε δυο αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2018 θα είναι η δεύτερη χρονιά για την TOYOTA GAZOO Racing WRT που θα αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα τρέχουν τρία αυτοκίνητα, με πληρώματα τους Jari-Matti Latvala/Mikka Antila, EsapekkaLappi/Janne Ferm και τους νεοαποκτηθείς Ott Tanak/Martin Jarneoja.

Ο συνοδηγός του Juho Hanninen Kaj Lindstrom αναλαμβάνει νέο ρόλο στην ομάδα, καθώς θα είναι νέος αθλητικός διευθυντής αρχής γενομένης από το ράλι Αυστραλίας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen δήλωσε σχετικά, ”Παρακολουθούσαμε για αρκετό καιρό τον Ott και είμαστε ευχαριστημένοι που υπέγραψε μαζί μας. Είναι νεαρός και αρκετά ταλαντούχος και σε συνδυασμό με την πολύ καλή προσέγγιση που έχει θα ταιριάξει απόλυτα με την ομάδα. Όπως το Yaris WRC έτσι και ο Ott, ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας φέτος και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να κινηθεί ταχύτατα σε όλες τις επιφάνειες’’.

Ο Tanak γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1987 και κέρδισε το πρωτάθλημα Εσθονίας το 2008 και 2009. Ο πρώτος του αγώνας στο WRC ήταν το 2009 και το 2010 έτρεξε στο Pirelli Star Driver. Το 2011 τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα SWRC έχοντας τρείς νίκες, ενώ η πρώτη του νίκη στο WRC ήταν φέτος στη Σαρδηνία. Μέχρι στιγμής μετρά 77 εκκινήσεις σε αγώνες WRC, δυο νίκες και δέκα βάθρα.