Home Rally TOUR DE CORSE 2019 – Shakedown: Ορεξάτος ξεκίνησε ο Meeke

TOUR DE CORSE 2019 – Shakedown: Ορεξάτος ξεκίνησε ο Meeke

Ο Kris Meeke στην ηλιόλουστη Κορσική ήταν για τρίτη φορά φέτος ταχύτερος στο shakedown. Ο Βρετανός, στη μήκους 5.39km ειδική διαδρομή Sordo Ocagnano, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Sebastien Ogier (Citroën C3) με διαφορά 0.9 δέκατα του δευτερολέπτου.


Ο ομόσταυλος του Meeke, Ott Tanak, με το δικό του Toyota Yaris ήταν τρίτος μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Ogier.
Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Meeke ανέφερε, «Δυστυχώς δεν υπάρχουν πόντοι στο shakedown. Είναι κρίμα γιατί ήμουν σε τρία shakedown ο ταχύτερος φέτος», είπε αστειευόμενος ο Meeke.


«Ένοιωθα καλά σήμερα το πρωί και θα προσπαθήσω αυτή την αυτοπεποίθηση να τη μεταφέρω και στον αγώνα, καθώς αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό στήσιμο στο τελευταίο πέρασμα και ήταν πολύ καλό, έτσι τώρα έχουμε δυο πολύ καλές επιλογές για τον αγώνα.»
«Τοποθετήσαμε μια διαφορετική ανάρτηση η οποία προσφέρει επιλογές στο στήσιμο. Και τα δυο δούλεψαν αρκετά καλά και με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει ο αγώνας νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό.»


Ο Dani Sordo ήταν το ταχύτερο από τα τρία Hyundai i20 και ολοκλήρωσε τέταρτος 2.2 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο. Ο Jari-Matti Latvala έβαλε το τρίτο Yaris στην πεντάδα, ενώ ο Elfyn Evans σημείωσε τον έκτο χρόνο με το Ford Fiesta.

Αποτελέσματα

1. Kris Meeke  Toyota Yaris 3min 46.7sec
2. Sébastien  Ogier Citroën C3 + 0.9sec
3. Ott Tänak  Toyota Yaris + 1.4sec
4. Dani Sordo  Hyundai i20 + 2.2sec
5. Jari-Matti  Latvala Toyota Yaris + 2.3sec
6. Elfyn Evans  Ford Fiesta + 2.5sec
7. Esapekka Lappi  Citroën C3 + 2.7sec
8. Sébastien Loeb  Hyundai i20 + 2.8sec
9. Thierry Neuville  Hyundai i20 + 3.4sec
10. Teemu Suninen  Ford Fiesta + 4.6sec

Exit mobile version