To Peugeot 3008 έκανε το 1-2-3 στον σκληρότερο αγώνα αυτοκινήτων στον κόσμο

Στο ράλι Ντακάρ του 2016 η ομάδα της Peugeot κατάφερε να ανεβάσει στο βάθρο μόλις ένα από τους τέσσερις οδηγούς της. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η γαλλική ομάδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της καταφέρνοντας να πάρει και τις τρείς πρώτες θέσεις μην αφήνοντας περιθώρια ανταγωνισμού από τους αντιπάλους της.

Ο Stephane Peterhansel ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής σπάζοντας συνάμα όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Φέτος κατέκτησε την 13η νίκη του και έγινε ο πιο επιτυχημένος  αγωνιζόμενος στην ιστορία του αγώνα με 7 νίκες στην κατηγορία των αυτοκινήτων και 6 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών.

Στην δεύτερη θέση, και με ασήμαντη διαφορά σε σχέση με το μέγεθος του αγώνα, βρέθηκε ο Sebastien Loeb και στην τρίτη, ολοκληρώνοντας  την πλήρη επικράτηση των Γάλλων ο Cyril Despres με το τρίτο Peugeot 3008 DKR.

Μετά τα τέλος του αγώνα ο νικητής δήλωσε. «Στην αρχή του αγώνα, δεν ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Αρχικά παλεύαμε για την πρώτη θέση με 6-7 άλλα πληρώματα αλλά τις τελευταίες μέρες μείναμε μόνο δύο. Ο Seb και εγώ αγωνιστήκαμε πολύ δυνατά αλλά στο τέλος νίκησα με μια ασήμαντη διαφορά. Δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα και το αυτοκίνητο ήταν εντυπωσιακό καθόλη τη διάρκεια του αγώνα».

Stephane Peterhansel, Jean Paul Cottret and bruno Famin (FRA) of Team Peugeot TOTAL at the finish line of stage 12 of Rally Dakar 2017 from Rio Cuarto to Buenos Aires, Argentina on January 14, 2017.

Τέταρτος τερμάτισε ο Nani Roma με Toyota Hilux, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του, Giniel de Villiers. Στην 6η και 7η θέση, βρέθηκαν οι Orlando Terranova και Kuba Przygonski με τα Mini X-Raid ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Romain Dumas (Peugeot), Conrad Rautenbach (Toyota) και Mohammed Abu-Issa (Mini). Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Conrad Rautenbach που στην πρώτη του συμμετοχή σε Dakar.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ολοκαίνουριο Peugeot 3008 θα κάνει την εμφάνιση του στους εκθεσιακούς χώρους της Demstar Automotive το Φεβρουάριο.

 

Αποτελέσματα

1 Stephane Peterhansel         Team Peugeot Total   –

2 Sebastien Loeb                    Team Peugeot Total   5m32.s

3 Cyril Despres                       Team Peugeot Total   32m54.s

4 Nani Roma                           Toyota 1h15m41.s

5 Giniel de Villiers                    Toyota Gazoo Racing South Africa    1h49m37.s

6 Orlando Terranova              X-Raid Mini John Cooper Works Rally Team 1h51m40.s

7 Jakub Przygonski                Orlen Team     4h12m58.s

8 Romain Dumas                    RD Limited      4h22m42.s

9 Conrad Rautenbach             Overdrive Toyota       4h39m32.s

10 Mohammed Abu-Issa        Team X-Raid Gmbh    4h50m50.s