To LEXUS UX αναβαθμίζεται με νέες τεχνολογίες, βελτιωμένο χειρισμό και πληθώρα επιλογών

Η Lexus ανακοίνωσε την εισαγωγή καινοτόμων αναβαθμίσεων στο συμπαγές πολυτελές SUV της, με νέα συστήματα πολυμέσων Lexus, με ταχύτερη και πιο διαισθητική λειτουργία, οθόνες αφής 8 και 12 ιντσών, πλοήγηση μέσω cloud, F SPORT Design με σπορ χαρακτηριστικά εξωτερικής σχεδίασης, προσαρμοζόμενες αναρτήσεις (AVS),  bi-tone επιλογές εξωτερικού χρώματος, μεγάλη γκάμα επιλογών εσωτερικής ταπετσαρίας και ένα επαναστατικό πακέτο αναβαθμίσεων που εισάγονται στα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά ηλεκτρικά UX 250h και βενζινοκίνητα μοντέλα UX 200 το καλοκαίρι του 2022.

Η Lexus αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα πακέτο αναβαθμίσεων που αφορούν στο εξαιρετικά δημοφιλές UX, το πολυτελές συμπαγές SUV της, εστιάζοντας σε περισσότερες επιλογές στυλ, σε βελτιωμένα πολυμέσα και συνδεσιμότητα και σε ένα σπορ νέο μοντέλο, F SPORT Design. Οι αλλαγές αφορούν το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό ηλεκτρικό UX 250h και το βενζινοκίνητο UX 200.

Το UX που κυκλοφόρησε το 2019 είναι ένα κομψό και γεμάτο δυναμισμό crossover πόλης  που κατέχει τον  ρόλο του μοντέλου-πρεσβευτή για τη Lexus. Κατασκευασμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα αρχιτεκτονικής GA-C της Lexus, απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα του χαμηλού κέντρου βάρους και του εξαιρετικά άκαμπτου αμαξώματος για μια ανταποδοτική οδήγηση με εξαιρετικά αξιόπιστη ανταπόκριση στα κελεύσματα του οδηγού.

Πλέον τα διαπιστευτήρια SUV του UX 250h ενισχύονται με την επιλογή του ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης E-Four της Lexus.

Νέα συστήματα πολυμέσων

Το αναβαθμισμένο UX επωφελείται από τα νέα συστήματα πολυμέσων της Lexus, παρέχοντας ταχύτερη απόκριση, πιο διαισθητική, ανθρωποκεντρική λειτουργία και επαυξημένη λειτουργικότητα.

Ανάλογα με τον βαθμό εξοπλισμού, τα μοντέλα διαθέτουν οθόνες 8 ή 12 ιντσών, με τεχνολογία οθόνης αφής που αντικαθιστά το προηγούμενο χειριστήριο trackpad. Οι νέες οθόνες έχουν μετακινηθεί κατά 143 mm μπροστά στον πίνακα οργάνων, πιο κοντά στον οδηγό,με πιο καθαρά γραφικά –σε υψηλή ευκρίνεια στην οθόνη 12 ιντσών,για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η σημαντικά αυξημένη υπολογιστική ισχύς ουσιαστικά σημαίνει ότι η απόκριση στις εντολές είναι πλέονπιο γρήγορες, ενώ η πλοήγηση, «πάντα συνδεδεμένη» στο cloud διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό, παρέχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες δρόμου και κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για ευκολότερο σχεδιασμό ταξιδιού. Επιπρόσθετα το σύστημα 12 ιντσών διαθέτει ενσωματωμένη πλοήγηση, επομένως η λειτουργία είναι διαθέσιμη ακόμα και σε περιοχές όπου η σύνδεση cloud δεν είναι διαθέσιμη.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής του συστήματος περιλαμβάνει την επιλογή χρήσης του ενσωματωμένου βοηθού “Hey Lexus”. Αυτό διευκολύνει τη χρήση των φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, τη λειτουργία του ελέγχου ήχου, τις ρυθμίσεις του κλιματισμού και την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα  εντοπισμού πληροφορίων που βασίζονται στο cloud, για παράδειγμα, γίνεται εφικτή η παροχή πληροφόρησης σχετικά με τις πλησιέστερες τιμές καυσίμων και άλλες τοπικές πληροφορίες. Το σύστημα  είναι προγραμματισμένο να κατανοεί περισσότερους όρους συνομιλίας και να αναγνωρίζει καλύτερα τις εντολές όταν υπάρχει θόρυβος στο παρασκήνιο –ο ήχος δεν έχει τεθεί σε σίγαση και τα μικρόφωνα μπορούν να αναγνωρίσουν το αν μιλάει ο οδηγός ή ο συνοδηγός.

Η ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay (ασύρματη σύνδεση) ή Android Auto (ενσύρματη σύνδεση) παρέχεται στάνταρ και, για απόλυτη διευκόλυνση, οι ενημερώσεις στο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων μπορούν να παραδοθούν over-the-air χρησιμοποιώντας τη μονάδα DCM του αυτοκινήτου (μονάδα επικοινωνίας δεδομένων). Οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν μια θύρα USB-A στο κουτί της κεντρικής κονσόλας για αναπαραγωγή πηγών ήχου υψηλής ανάλυσης και δύο θύρες USB-C για τη φόρτιση της συσκευής στην κονσόλα. Το σύστημα πολυμέσων μπορεί να αποθηκεύσει τα προσωπικά προφίλ προτιμήσεων έως και τριών ατόμων, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις πολυμέσων, ήχου και πλοήγησηςαναλόγως.

Ο χώρος στην κεντρική κονσόλα όπου βρισκόταν η επιφάνεια αφής πολυμέσων φιλοξενεί πλέον χειριστήρια για τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα ή, όπου αυτά δεν καθορίζονται, έναν εύχρηστο μικρό αποθηκευτικό χώρο. Η κονσόλα διαθέτει επίσης έναν φωτιζόμενο δίσκο μπροστά από τον πίνακα ελέγχου του κλιματισμού, με χώρο που μπορεί να τοποθετηθεί ένα μεγάλο smartphone.

Ως πιστοί ακόλουθοι της φιλοσοφίας Omotenashi της Lexus, οι ιδιοκτήτες του μοντέλου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Lexus Link για smartphone για να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τις θύρες ή να χειρίζονται το σύστημα κλιματισμού από απόσταση, έτσι ώστε η καμπίνα να ψύχεται ή να θερμαίνεται πριν ξεκινήσουν ένα ταξίδι.

Νέος βαθμός F SPORT Design

Ο βαθμός σχεδίασης F SPORT αποτελεί μια νέα προσθήκη στη σειρά UX, καθιστώντας το πανίσχυρο εξωτερικό στυλ F SPORT προσβάσιμο από περισσότερους πελάτες.

Η οδική παρουσία του αναβαθμισμένου μοντέλου ενισχύεται με τη μάσκα F SPORT με άξονα, με μοτίβο πλέγματος Lexus L-motif, φινιρισμένο σε μαύρο χρώμα με μαύρο jet surround για το κάτω τμήμα που τονίζει την επιβλητικότητα του αυτοκινήτου. Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται στο πλαίσιο που περιβάλλει τους προβολείς ομίχλης και τα φώτα στροφών στον μπροστινό προφυλακτήρα F SPORT. Ο πίσω προφυλακτήρας φέρει επίσης ειδικό σχεδιασμό για F SPORT, με μαύρη αεροτομή οροφής και σχεδιαστικές λεπτομέρειες  γύρω από τα φανάρια.

Οι ζάντες αλουμινίου F SPORT 18 ιντσών περιλαμβάνουν σχεδιασμό 10 ακτίνων και διαθέτουν σκούρο μεταλλικό φινίρισμα.

Στις υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν τις προδιαγραφές του F SPORT Design περιλαμβάνονται οι ταπετσαρίες των καθισμάτων από συνθετικό δέρμα, τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ο αυτόματος κλιματισμός διπλής ζώνης με σύστημα ποιότητας αέρα Nanoe-X της Lexus, η κάμερα οπισθοπορείας, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, οι προβολείς LED με αυτόματη μεγάλη σκάλα, οι χρωμιωμένες ράγες οροφής, τα μαύρα καλούπια θόλου τροχών και φυσικά το σήμα Lexus “F”.

UX F SPORT

Οι αναθεωρημένες προδιαγραφές UX F SPORT συμπεριλαμβάνουν τις αναρτήσεις Adaptive Variable Suspension, τις μπροστινές και πίσω ράβδους απόδοσης στα στάνταρ χαρακτηριστικά, στοιχεία που συμβάλλουν σε μια πιο σαφή οδική συμπεριφορά και απόκριση πλαισίου και στην πιο ομαλή ποιότητα κύλισης σε όλες τις επιφάνειες του δρόμου. Το σύστημα ελέγχου του AVS έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη μετάβαση σε υψηλή δύναμη απόσβεσης όταν οι συνθήκες το απαιτούν, ώστε να υπάρχει λιγότερο απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του οχήματος. Ο συντονισμός του συστήματος έχει επίσης μειώσει τους κραδασμούς υψηλής και μεσαίας συχνότητας.

Η αίσθηση του τιμονιού έχει επίσης βελτιωθεί με μια νέα άκαμπτη άρθρωση μεταξύ της κορυφής της βάσης του κιβωτίου διεύθυνσης και ανάρτησης. Λόγω αυτής της επιπρόσθετης ακαμψίας, η δύναμη απόσβεσης του αμορτισέρ έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για βέλτιστη απόδοση.

Ακαμψία

Οι βελτιώσεις στο μοντέλο του 2022 περιλαμβάνουν μέτρα για περαιτέρω αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος με πρόσθετες συγκολλήσεις στο κάτω άκρο του ανοίγματος του πλευρικού μέρους και του ανοίγματος του κάτω πλαισίου και μια πιο άκαμπτη χαλύβδινη ενίσχυση στην πίσω θύρα.

Χρωματικές Επιλογές

Το UX είναι διαθέσιμο με τη νέα επιλογή εξωτερική βαφής, Sonic Platinum. Αυτό το ειδικό φινίρισμα αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία ηχητικής βαφής της Lexus,  κατά την οποία οι μεταλλικές νιφάδες του χρώματος εμφανίζονται με μια πιο στενή, ομοιόμορφη ευθυγράμμιση, δημιουργώντας μια επιπλέον λάμψη και ταυτόχρονα βαθύτερη σκίαση στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Στην αναβαθμισμένη σειρά παρέχεται επίσης μια ευρύτερη επιλογή  bi-tone φινιρισμάτων, με έξι χρώματα διαθέσιμα σε συνδυασμό με μαύρη οροφή και αντίθεση στα μοντέλα F SPORT και F SPORT Design.

Σε ότι αφορά στην καμπίνα, προσφέρεται μια νέα επιλογή χρώματος Hazel διαθέσιμη για όλες τις επιλογές ταπετσαρίας –ύφασμα,συνθετικό και γνήσιο δέρμα– για όλες τις εκδόσεις UX εκτός από τη F SPORT. Η διάτρητη δερμάτινη ταπετσαρία χαρακτηρίζεται από τη φρεσκάδα στην εμφάνιση με ένα νέο εφέ πλισέ Kagome, εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή ιαπωνική ύφανση που εφαρμόζεται στο πλέξιμο των καλαθιών. Η ταπετσαρία από συνθετικό δέρμα έχει νέο σχέδιο ραφής Sashiko.

Lexus Safety System +

Οι αναβαθμίσεις στο Lexus Safety System+ του UX προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις στο σύστημα Pre-Collision System, εξοπλίζοντας το αυτοκίνητο με Intersection Turning Assist για ασφαλέστερες στροφές αριστερά και δεξιά κατά την οδήγηση σε διασταυρώσεις και το σύστημα Emergency Steering Assist, το οποίο βοηθά τον οδηγό να αποφύγει εμπόδια χωρίς να βρεθεί εκτός από τη λωρίδα κυκλοφορίας του. Παράλληλα το Dynamic Radar Cruise Control υιοθετεί το Curve Speed ​​Reduction, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος, ώστε να ταιριάζει στην ακτίνα μιας στροφής στον δρόμο.

Αποτελεσματικά συστήματα μετάδοσης κίνησης

Οι κινητήρες του UX παραμένουν αμετάβλητοι. Το UX 250h επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση και εκλεπτυσμένες επιδόσεις με την τέταρτη γενιά υβριδικής ηλεκτρικής τεχνολογίας Lexus και με το σύστημα 2,0 λίτρων του να αναπτύσσει 184 DIN hp/135 kW. Το UX 200 τροφοδοτείται από μια σχεδόν πανομοιότυπη έκδοση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων του υβριδικού μοντέλου. Αυτή η έκδοση είναι αξιοσημείωτη για την εξαιρετική της θερμική απόδοση 40%, η οποία συμβάλει στην  εξασφάλιση ισχυρής οικονομίας καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.

www.lexus.com.cy