To Lada Niva έβαλε το χακί

Μια από τις πιο επαναστατικές εξοπλιστικές προσθήκες της 41χρονης πορείας του στην αυτοκίνηση δέχεται το Lada Niva. Ο χρωματισμός παραλλαγής που αποφάσισε να του χαρίσει η μητρική εταιρεία AvtoVAZ, είναι η διαφοροποίηση που απαιτείται ώστε το Lada Niva να περάσει σε modelyear2018 και να κλείσει επισήμως 41 χρόνιας παραγωγής.

Δύο διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου έχουν συνδυαστεί με το μαύρο ώστε το στρατιωτικό στυλ να είναι κυρίαρχο και να υπερτονίζεται μάλιστα στο Δελτίο Τύπου της εταιρείας με εκφράσεις όπως «μάχιμο» και «κτηνώδες». Το άλλο στοιχείο της ανανέωσης αφορά τις μαύρες ζάντες και μόνο στις εκδόσεις που έχουν ζάντες αλουμινίου.

Κατά τα άλλα στους κινητήρες δεν αλλάζει τίποτα καθώς από το 1977 μέχρι και σήμερα παραμένουν διαθέσιμοι τρεις βενζινοκινητήρες 1,6 και 1,7 λίτρων (δύο εκδόσεις ιπποδύναμης) και ένας diesel κινητήρας 1.9 λίτρων. Το Lada Niva παραμένει το πιο σκληροτράχηλο και παράλληλα οικονομικό αυτοκίνητο στην Ρωσία με τιμή που σε € αντιστοιχεί τις 7.500.

Πάντως πρέπει να τονίσουμε πως οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή ιδιοκτητών Lada Niva στην πολυετή ιστορία του μοντέλου, έστω και αν για πρώτη φορά προσφέρονται σε εργοστασιακό επίπεδο.

 

Πηγή:gazzetta.gr