TIGER RALLY 2021: Κρίσιμος ο προτελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού διοργανώνει τον προτελευταίο αγώνα του φετινού HONDA GALATARIOTIS / ENI Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, το Tiger Rally, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και είναι εις μνήμη του Ανδρέα Πικκή.

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) και είναι μεικτός όπου την πρώτη μέρα οι ειδικές είναι χωμάτινες και την Κυριακή αμιγώς ασφάλτινες.

Το MYMALL θα φιλοξενήσει και τον φετινό αγώνα καθώς εκεί θα βρίσκετε τόσο το αρχηγείο όσο και η αφετηρία, ο τερματισμός και ο χώρος ανασυγκρότησης. Το Σάββατο η ώρα κίνησης είναι στις 10 και ο τερματισμός την Κυριακή στις 4.

Μετά το 2017 αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν και πάλι σε ειδικές όπου τη δεκαετία του 2000 συμπεριλήφθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η εναρκτήρια του αγώνα είναι η GVSFURNITURE FITTING LTD Μονιάτης (10:53) και ακολουθεί η GOSHER ELECTRIC APPLIANCES Φοινί (11:31). Οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο MYMALL στις 14:19 και 14:57 αντίστοιχα.

Την Κυριακή τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ασφάλτινες ειδικές PIKKIS WHEEL ALIGNMENT Kourris Dam (9:43) και TOP CAR BATTERIES Άλασσα (10:41), οι οποίες επίσης θα επαναλάβουν μετά από την ανασυγκρότηση στις 12:39 και 13:37.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αγώνας δυο στροφές πριν το τέλος θεωρείται κρίσιμος καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος. Οι 40 βαθμοί που είναι διαθέσιμοι το Σαββατοκύριακο αποτελούν δέλεαρ σε αυτούς που θα τρέξουν αφού υπάρχει το ενδεχόμενο σε ορισμένες κατηγορίες να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Μεγάλοι απών από τον αγώνα είναι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, οι Petrolina Racing Team Τσουλόφτας/Ηλία (VW POLO GTI R5), οι οποίοι θα αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το 42o Ολυμπιακό Ράλλυ που διεξάγετε το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Αυτό καθιστά αυτόματα τους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (VW POLO GTI R5) φαβορί για τη νίκη, με τους Παντελή-Λαό να ξεκινούν δεύτεροι τον αγώνα και να ετοιμάζονται για ακόμα μια δυνατή αναμέτρηση στο μπάκετ του Citroen DS3 R5. Με το Hyundai i20 R5 οι Γιάγκου-Χριστοφή θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα και στόχος είναι ο τερματισμός στο βάθρο.

Μεγάλη μάχη αναμένετε να γίνει στην κατηγορία RC2. Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO X R4) θέλουν να κερδίσουν ή στην εσχάτη να τερματίσουν μπροστά από τους δεύτερους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) ούτως ώστε να αυξήσουν τη μεταξύ τους διαφορά.

Οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος από την πλευρά τους επιθυμούν διακαώς τη νίκη η οποία αφενός θα τους φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση και αφετέρου θα έχουν μεγαλύτερες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου στον τελευταίο αγώνα ο οποίος θα έχει συντελεστή 1.5. Θέση στο βάθρο της κατηγορίας θα κυνηγήσουν και οι Μιχαηλίδης-Λαός επίσης με Subaru Impreza.

Στη δικήνητη κατηγορία δυνατή αναμέτρηση για τη νίκη αναμένετε να είναι αυτή μεταξύ των πρωτοπόρων Τελεβάντος-Σταύρου (Peugeot 208) και των SHOCKSLAB Πολυκάρπου-Σιάλος  (Peugeot 208 Rally4), με τους πρώτους να “βολεύονται” και με τη δεύτερη θέση καθώς ο πλησιέστερος τους αντίπαλος στην βαθμολογία δεν αγωνίζεται.

Για μια θέση στο βάθρο της RC4 θα παλέψουν επίσης και οι Ανδρέου-Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4) και Τανούσης-Αριστοδήμου  (Toyota Yaris). Μαζί με τους προαναφερθέντες συμπεριλαμβάνετε και ο Κώστας Αργυρίου ο οποίος έρχεται από την Ελλάδα για να αγωνιστεί για πολλοστή φορά σε αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος με το Toyota Yaris και συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Συνετό.

Τον πρώτο λόγο στην κατηγορία RCS2 έχουν οι Γιαννούρη-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V) οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους Παντελή-Γεωργίου (Subaru Impreza STI).

Για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλλυ θα τρέξουν δυο πληρώματα με αγωνιστικά DYTKO στην κατηγορία RCL1.  Πρόκειται για τους Κακουράτο-Νικολάου (Toyota YarisDYTKO) και Έλληνα-Μιχαήλ (Ford Fiesta DYTKO).

Στην κατηγορία RCS1 θα τρέξουν οι Θεοφάνους-Κωνσταντίνου (Peugeot 306) και Ερμής και Μιχάλης Παναγιώτου (Seat Ibiza) με τους πρώτους να είναι φαβορί για νίκη.

Τέλος, τη λίστα συμμετοχών συμπληρώνει ένα μεικτό και ένα αρχάριο πλήρωμα. Οι Αγαθοκλέους-Αλεξάνδρου είναι το μεικτό πλήρωμα και οι Μαρασίνος-Ξενοφώντος το αρχάριο πλήρωμα.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Autoparts με τις μπαταρίες EXIDE και την Comline Auto Parts.

Tiger Rally 2021 Itinerary

Map Leg 1

Map Leg 2