Tiger Rally 2016: Νίκη και κορυφή

Σε θρίλερ εξελίσσετε η φετινή χρονιά για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι καθώς αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας είχαμε για ακόμα μια φορά μετά τα τελικά αποτελέσματα του Tiger rally, όπου οι Αντωνίου/Πιερή μετά τη νίκη στον αγώνα της Λεμεσού, φιγουράρουν στην πρώτη θέση. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Τσουλόφτα/Ηλία καθώς κατάφεραν να κερδίσουν τις δυο πρώτες ειδικές εκπλήσσοντας άπαντες με την απόδοση τους. Από κοντά τους ακολουθούσαν οι Δημοσθένους/Λαός και όλα έδειχναν ότι οι μάχες για τη νίκη θα ήταν έντονες στο υπόλοιπο του αγώνα.

tiger-rally-2016-1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Η τρίτη ειδική όμως έμελλε να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα, καθώς οι Δημοσθένους/Λαός είχαν έξοδο χάνοντας αρκετό χρόνο μέχρι να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στο δρόμο και οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου, Ζήνωνος/Χριστοφή και Πολυκάρπου/Winter αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν. Στην ίδια ειδική διαδρομή πρόβλημα με τη μετάδοση είχαν και οι Τσουλόφτας/Ηλία με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο και να ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος με ένα δευτερόλεπτο διαφορά μπροστά από τους Αντωνίου/Πιερή. Δυνατά ξεκίνησαν το δεύτερο loop οι Αντωνίου/Πιερή και εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση των Τσουλώφτα/Ηλία στην τέταρτη ειδική διαδρομή κατάφεραν να ελέγξουν τον ανταγωνισμό και να φέρουν το Mitsubishi Lancer EVO9 πρώτο στη Λεμεσό, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους φετινή νίκη η οποία τους φέρνει σε θέση ισχύος, ένα αγώνα πριν το τέλος του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος ράλι τα τελευταία χρόνια.

dsc_7695-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Εκμεταλλευόμενοι από τις εγκαταλείψεις και κάνοντας ένα σταθερό και απροβλημάτιστο αγώνα, δεύτεροι τερμάτισαν οι Χριστοφή/Σιάλος. Η ατυχία που είχαν στον προηγούμενο αγώνα ξεπεράστηκε με τον καλύτερο τρόπο και ήδη μετρούν δυο τερματισμούς στο βάθρο τη φετινή χρονιά. Τερματισμό στο βάθρο είχαν και οι Ζήνωνος/Erikson οι οποίοι πλασαρίστηκαν στην τρίτη θέση, στο καλύτερο αποτέλεσμα που είχαν τα τελευταία χρόνια. Μένοντας μακριά από περιπέτειες κατάφεραν να μαζέψουν το μάξιμουμ των βαθμών για την κατηγορία τους (RC6.1) και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

tiger-rally-2016-11-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCST2 οι αδερφοί Μιχάλης και Πάμπος Ιακώβου. Το πλήρωμα από το Παραλίμνι μετά και τη μη συμμετοχή των Γιώργο Ορφανού/Κώστα Ιακώβου οι οποίοι ήταν οι κύριοι αντίπαλοι τους στο πρωτάθλημα, οδήγησαν ασφαλισμένα το EVO3 και χωρίς πίεση στον αγώνα κατάφεραν να στευθούν για ακόμα μια φορά πρωταθλητές στην κατηγορία τους. Στην πέμπτη θέση γενικής τερμάτισαν οι Χαραλάμπους/Πουγιούκας ενώ ο Κρίς Αντρέου στον πρώτο αγώνα που συμμετείχε με συνοδηγό τον Άγγελο Χριστοφόρου κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση.

tiger-rally-2016-21-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Πρώτοι στη δικήνητη κατηγορία ήταν οι Tchitros/Kotsios αλλά το πρωτάθλημα πανηγύρισε το ζεύγος Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Την τριάδα για τη δικήνητη κατηγορία συμπλήρωσαν το ζεύγος Dimi Morozov και Maria Morozova.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή αποκλεισμού τους Δημοσθένους/Λαό, καθώς δέχθηκαν βοήθεια για να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στο δρόμο μετά από έξοδο που είχαν στην τρίτη ειδική διαδρομή, καθώς απαγορεύετε από τον κανονισμό.

Τούμπα λοιπόν τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη για ακόμα μια φορά, με την πρωτοπορία να αλλάζει ξανά χέρια και το πρωτάθλημα να κρίνετε στον τελευταίο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στη Λευκωσία τον ερχόμενο μήνα. Αντωνίου/Πιερής και Δημοσθένους Λαός είναι τα δυο πληρώματα που έμειναν να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Το Tour of Cyprus με το οποίο ολοκληρώνετε η χρονιά έχει συντελεστή βαθμολογίας 1.5 και μένει να δούμε αν οι Δημοσθένους/Λαός καταφέρουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους αποτελέσματα η αν οι Αντωνίου/Πιερής καταφέρουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το δεύτερο για τον Σταύρο Αντωνίου και το πρώτο για τον Δημήτρη Πιερή.

Τελικά αποτελέσματα

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου