Tο τρίτο επεισόδιο για τη ζωή του θρυλικού Valentino Rossi

Πολλοί προσπάθησαν να βρουν απάντηση στο γιατί και πως ο Valentino Rossi κρατάει την φλόγα του ανταγωνισμού και το πάθος του για την μοτοσικλέτα μετά από τόσα χρόνια μέσα στο MotoGP. Η απάντηση είναι απλή, και βρίσκεται σε μια μικρή χωμάτινη πίστα, λίγο έξω από το σπίτι του στην Ταβούλια.

 

Η μικρή πίστα, την οποία αποκαλούν οι ντόπιοι ‘Το Ράντζο’ λόγω των Αμερικανών που είχαν την χρυσή εποχή τους στα Grand Prix των δεκαετιών 1908 και 1990, κρατά την φλόγα, το πάθος αλλά και τις ικανότητες του στα ύψη μιας και εκεί αναγκάζεται συνεχώς να αλλάζει τον τρόπο σκέψης του και να εξελίσσεται πάντα.
Μέσα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια ειπώθηκαν πολλά για αυτό το «καταφύγιο» του Rossi, όπου ο ίδιος συνεχίζει και εντυπωσιάζει. Ταυτόχρονα δίνει και την ευκαιρία σε άλλους, μέσα από την Ακαδημία VR46, να συνεχίσουν την κληρονομιά του αριθμού 46 για πολλές δεκαετίες ακόμη.
Στο επεισόδιο αυτό παρουσιάζεται ένα αποκλειστικό ταξίδι στην Ταβούλια για να δούμε πως ξεκίνησε το Ράντζο, γη την οποία αγόρασε αρχικά ο πατέρας του, Graziano. Δεν χρειάστηκε και πολύ καιρό για να μετατραπεί σε ένα χώρο γιορτής, «προσκυνήματος» στην μοτοσυκλέτα, με οικογενειακά μπάρμπεκιου και φυσικά, επισκέψεις από μεγάλες φυσιογνωμίες του χώρου. Ο στενός κύκλος του Valentino, και όχι μόνο, μας μιλούν για την σημασία του χώρου αυτού τόσο για τον ίδιο αλλά και γενικότερα για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή, είναι η ιστορία του Ράντζου, όπως την διηγούνται αυτοί που γεύτηκαν την σκόνη της.