Superbikes Speed Championship 2020/21 – 1ος Αγώνας: Ο Αντώνης Μουζουρόπουλος κέρδισε στην πρεμιέρα

Την Κυριακή 26 Ιουλίου διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway ο πρώτος αγώνας Superbikes Speed Championship, με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός διεξάγετε για πρώτη φορά και σε αυτόν η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας συμπεριέλαβε τρείς κατηγορίες, την 600cc, 1000cc και ΟΡΕΝ, με την κάθε κατηγορία να αποτελείτε από δυο σκέλη.

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την κατηγορία των 1000cc, εκεί αγωνίστηκαν έξι αναβάτες οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην προσπάθεια που έκαναν για διάκριση.

Νικητής στην πρεμιέρα και στην κατηγορία 1000cc αναδείχθηκε ο Αντώνης Μουζουρόπουλος. Όντας ταχύτερος όλων και στα δυο σκέλη ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν 2020-2021, φεύγοντας από την Achna Speedway με 50 βαθμούς.

Με δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη ο Μάριος Πετρίδης ολοκλήρωσε τη συνάντηση στη δεύτερη θέση, ενώ στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου.

Συνολικά έξι αθλητές έτρεξαν σε αυτή την κατηγορία. Τέταρτος τερμάτισε ο Robert Williams Bishop, πέμπτος ο Αδάμος Κουρούσιη και έκτος ο Μάριος Ξενή.

Στην κατηγορία 600cc αγωνίστηκαν οκτώ αναβάτες. Καλύτερος όλων στον πρώτο αγώνα ήταν ο Γιώργος Βενέτης ο οποίος πέτυχε το απόλυτο στα δυο σκέλη, παίρνοντας παράλληλα προβάδισμα στη βαθμολογία. Μεγάλη μάχη έγινε μεταξύ των Κωστάκη Αντωνίου και Μουσή Ατζαμή οι οποίοι στο τέλος της μέρας ισοβάθμησαν αφού μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα δυο σκέλη.

Στην τελική κατάταξη ο Αντωνιου αναγράφετε δεύτερος καθώς τερμάτισε μπροστά από τον Ατζαμή στο δεύτερο σκέλος. Ο Πυθαγόρας Τσαγγάρης τερμάτισε τέταρτος ενώ μετά από ισοβαθμία μεταξύ των Peter Slater και Μωυσή Μωησή, ο Slaterπήρε την πέμπτη θέση και ο Μωυσή την έκτη. Florin Popa και Σάββας Κάλλινος συμπλήρωσαν την οκτάδα.

Τέλος, στην κατηγορία ΟΡΕΝ έτρεξαν δυο αναβάτες οι οποίοι πήραν το κύπελλο της ημέρας καθώς για να προσμετρήσει η κατηγορία πρέπει ο ελάχιστος αριθμός αναβατών να είναι τέσσερις.

Ικανοποιημένοι έμειναν οι συμμετέχοντες στον πρώτο αγώνα αυτού του είδους που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας. Το εγχείρημα φαίνεται να πετυχαίνει όμως για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρων ο θεσμός πρέπει και οι συμμετοχές να αυξηθούν. Αυτό θα βοηθήσει τον ανταγωνισμό αλλά και το θέαμα να αυξηθούν κατακόρυφα.

Μιχάλης Κοντογιώργης