Super φιλικός αγώνας Motocross: “Φιλική” νίκη για τον Χρίστο Τσαγγαρά

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου διοργάνωσε σήμερα στην πίστα Αμμοχώστου φιλικό αγώνα motocross, τρείς βδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν.

Οι οδηγοί είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν το βαθμό ετοιμότητας τους και επίσης να βρουν τις σωστές γραμμές στην πίστα, αφού η ιθύνοντες της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου προέβησαν σε αλλαγές τις προηγούμενες μέρες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς έδειξε ότι είναι πανέτοιμος εν όψη του αγώνα των Εθνών, ο οποίος θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Ολλανδία και επίσης για τη νέα σεζόν. Ο Τσαγγαράς δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη της κατηγορίας ΜΧ1 σημειώνοντας την πρώτη “φιλική” εν όψη της νέας σεζόν.

Ο αειθαλής Σάββας Σάββα έδειξε ότι παραμένει ανταγωνιστικός καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Βρέθηκε σε ωραία μάχη με το νεοφερμένο στην κατηγορία Χρύσανθο Γεωργίου και οι δυο τους μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.

Ο Γεωργίου στο ντεμπούτο του με μοτοσυκλέτα 450 έδειξε να εγκλιματίζετε γρήγορα δείχνοντας παράλληλα ότι και αυτός είναι έτοιμος για τον αγώνα των Εθνών.
Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Χρίστος Δημητρίου και Θανάσης Φελλάς, με τον τελευταίο επίσης να κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας και μια πτώση στο δεύτερο σκέλος.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Άριστος Γεωργίου, ο τρίτος αθλητής που θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στον αγώνα των Εθνών έδειξε ότι και αυτός είναι σε καλή κατάσταση. Έφυγε νικητής από την πίστα Αμμοχώστου αφήνοντας δεύτερο μετά από ισοβαθμία τον Γιώργο Παπαλοΐζου, ο οποίος επέλεξε να τρέξει σε αυτή την κατηγορία. Τρίτος στην ΜΧ2 ολοκλήρωσε στο ντεμπούτο του ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ3, Γιώργος Παουλλής.

Στη νεοσύστατη κατηγορία, την ΜΧ ΟΡΕΝ, ο νεοεισελθόν σε αυτή και περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ85 Αριστόδημος Έλληνας κατάφερε να κερδίσει μετά που ισοβάθμησε με τον Παντελή Αντωνίου. Τρίτος, με δυο τερματισμούς στην τρίτη θέση, ολοκλήρωσε ο Χρίστος Μωυσή, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Βρυώνης Βλάσιου και Πέτρος Θεοφάνους.

Ο τοπικός οδηγός Γιώργος Σιδερένιος ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία MX3 OVER. Κέρδισε και τα δυο σκέλη αφήνοντας δεύτερο τον Άκη Σάββα, ο οποίος και στις δυο περιπτώσεις ήταν δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Μάρκος Κιλές και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Άκης Σοφοκλέους και Εύανδρος Καμέρης.

Τέλος στην κατηγορία OPEN FREE, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Αριστίδου, δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννος Αλεξάνδρου και τρίτος ο Θεόδωρος Φακλαμάς.

Ο πρώτος αγώνας motocross για τη σεζόν 2019-2020, είναι στις 13 Οκτωβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.

Μιχάλης Κοντογιώργης