Step Racing- Rallye Monte Carlo – preview: Ακόμη μια περιπέτεια αρχίζει για τους Νίκο Παυλίδη-Allan Harryman!

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινάει με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Ένας αγώνας, που παρά τις αρκετές δυσκολίες που παρουσιάζει εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών, αποτελεί πόλο  έλξης για πολλά πληρώματα, όντας ο πιο ιστορικός του θεσμού. Το πλήρωμα της Step Racing που απαρτίζεται από τον Νίκο Παυλίδη και τον Allan Harryman, δίνει το «παρών» για πέμπτη χρονιά στο Μόντε Κάρλο και στόχος είναι να συνεχίσει την παράδοση που το θέλει να τερματίζει σε κάθε του συμμετοχή στο απαιτητικό αυτό ράλλυ!

 Το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4 που θα οδηγήσει το δίδυμο θα προβάλλει και πάλι το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

Αν και πλέον έχει αρκετή εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές του σε Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Νίκος Παυλίδης εμφανίστηκε συγκρατημένος σχετικά με τον αγώνα: «Το φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό καινούριες για εμάς ειδικές διαδρομές, τις οποίες δεν έχουμε τρέξει στο παρελθόν. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα με το συνοδηγό μου, Allan Harryman, στο να έχουμε τα σωστά γραπτά, ώστε να κινηθούμε γρήγορα στον αγώνα», δήλωσε ο οδηγός και συνέχισε: «Απ’ ότι προβλέπεται, φέτος θα έχει αρκετό χιόνι, οπότε αυτό αποτελεί για εμάς μια έξτρα πρόκληση. Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε χιονισμένες ειδικές στο Μόντε Κάρλο, αυτό δεν μας φοβίζει.»

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο κανονισμός του Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει μια ιδιαιτερότητα. Για να συμμετέχει κάποιος στο σκέλος της Κυριακής, πρέπει το βράδυ του Σαββάτου να περιλαμβάνεται στους 50 ταχύτερους: «Είναι γεγονός ότι στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο αν πας αργά δεν φτάνεις στον τερματισμό! Το κίνητρο για εμάς είναι ακόμη μεγαλύτερο ώστε να κινηθούμε σβέλτα και συνάμα προσεκτικά στις τρεις πρώτες ημέρες του ράλλυ. Σε όλες τις συμμετοχές μας στον αγώνα δίνουμε το παρών την Κυριακή, οπότε πιστεύω πως με κατάλληλη στρατηγική μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας!», ήταν τα λόγια του Θεσσαλονικιού οδηγού που θα έχει να αντιμετωπίσει 19 πληρώματα στην κατηγορία του, συνεχίζοντας: «Τον «δικό του» αγώνα θα κάνει και το πλήρωμα των πλοηγών μας που για άλλη μια φορά είναι οι Δημήτρης Αμαξόπουλος-Δημήτρης Κουμποτής! Αντικείμενό τους είναι να τσεκάρουν τις σημειώσεις μας και να μας μεταφέρουν την κατάσταση του οδοστρώματος λίγη ώρα πριν τη διέλευσή μας από τις ειδικές διαδρομές. Η βοήθειά τους θα είναι πολύτιμη!»

 

Το πλήρωμα της Step Racing θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Peugeot 208 Rally4 της γαλλικής CHLSport Auto, ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει λίγες ημέρες πριν τον αγώνα: «Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το νέο αγωνιστικό ήταν πολύ θετικές. Το Rally4 είναι πιο φιλικό στην οδήγηση, σε σχέση με το R2, το οποίο είχαμε στα χέρια μας τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Έχει βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς και ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε σε ρυθμό αγώνα.», ήταν τα λόγια του Νίκου Παυλίδη.

 Το Rallye Monte Carlo ξεκινάει την Πέμπτη με τη διεξαγωγή δύο μεσημεριανών ειδικών διαδρομών και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής. Απαρτίζεται από 14 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 258 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

https://www.facebook.com/StepRacing/

και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr