Secto Rally Filand – Shakedown: Lappi ο ταχύτερος όλων

Ο Φινλανδός, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στην έδρα του το 2017, όντας ταχύτερος όλων, κέρδισε τον αντίπαλο του Kalle Rovanperä με ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά στο σημερινό shakedown στο Ruuhimäki, με διαφορά μόλις 0,8 δευτ. να χωρίζει την πρώτη πεντάδα. . Ο TakamotoKatsuta ήταν τρίτος στο GR Yaris Rally1, 0,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταβλο του, Kalle Rovanperä

Ο Rovanperä ήταν ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα πριν ο Lappi στο μπάκετ του i20 N Rally1, σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη διαδρομή του. Τα εικονικά chicanes, μια νέα τεχνολογική εξέλιξη για το WRC, εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην μήκους 4,12 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή και θα εφαρμοστούν και στις δύο διαδρομές στην Ouninpohja το Σάββατο.

Οι οδηγοί της Toyota, Sébastien Ogier και Elfyn Evans, τιμωρήθηκαν και οι δύο για λανθασμένη είσοδο στο εικονικό chicane στις εναρκτήριες διαδρομές τους, αλλά επανήλθαν στην τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Ο Ogier αγωνίζεται στο Ράλι Φινλανδίας για πρώτη φορά από το 2021, ενώ ο Evans, ο οποίος υστερούσε από τον Adrien Fourmaux της M-Sport κατά 0,2 δευτερόλεπτα στο shakedown, είναι δύο φορές νικητής. Ο Ott Tänak ήταν έβδομος με το Hyundai, τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Evans και 0,3 δευτ. από τον πρωτοπόρο και ομόσταβλο του στο πρωτάθλημα Thierry Neuville.

Ένατος ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος με GR Yaris Rally1 Sami Pajari ενώ ο Grégoire Munster ολοκλήρωσε το top 10 με το Puma Rally1.

Το ράλι ξεκινά επίσημα αργότερα σήμερα με μια ειδική προσβάσιμη προς τους θαυμαστές στο κέντρο της Jyväskylä. Το πρώτο αυτοκίνητο πρόκειται να ξεκινήσει στις 19:05 (τοπική ώρα).