Sébastien Ogier: Ενθουσιασμένος με τη “διαφορετική πρόκληση” της Εσθονίας

Ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Sébastien Ogier επανεκκινεί τη σεζόν του από το Rally Estonia την ερχόμενη βδομάδα έχοντας καλή αίσθηση στο Yaris WRC και προβάδισμα οκτώ βαθμών στη βαθμολογία.

Αυτός που είναι πιο κοντά στον εξάκις πρωταθλητή είναι ο ομοσταυλός του στην Toyota Elfyn Evans, ενώ ο πιο κοντινός του αντίπαλος πέραν της ομάδας του Tommi Mäkinen είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος είναι 20 βαθμούς μακριά από τον Γάλλο.

Παρόλο που ο έβδομος τίτλος είναι στα πλάνα του Ogier για φέτος, εντούτοις πρώτιστος στόχος είναι να κερδίσει στην Εσθονία.

«Το Rally Estonia είναι καινούργιο για πολλούς από εμάς, όμως πάντα είμαι ενθουσιασμένος όταν έχω να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση,» ανέφερε ο 36χρονος.

«Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστούμε ξανά μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπωσδήποτε θα είναι ένας απαιτητικός αγώνας με πολύ γρήγορους δρόμους. Το Yaris WRC σου δίνει αυτοπεποίθηση σε αυτές τις ταχύτητες και μετά τις δοκιμές που κάναμε σε Φινλανδία και Εσθονία, έχω καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο.»

Ο Ogier επέστρεψε στο 100mph “γραφείο” του στον αγώνα South Estonia Rally την προηγούμενη βδομάδα, τερματίζοντας τρίτος πίσω από τους Ott Tänak και Kalle Rovanperä.

«Ήταν πολύ σημαντικό που είχαμε αυτό τον αγώνα την προηγούμενη βδομάδα γιατί μας βοήθησε στην προετοιμασία, καθώς μετά από αυτό το μεγάλο διάλειμμα δεν είναι εύκολο να βρεις τα όρια αμέσως.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Tommi Mäkinen, ήταν σαφώς ευχαριστημένος που επέστρεψε στο service park του WRC για πρώτη φορά μετά το Rally Mexico τον Μάρτιο. Ο ίδιος πρόσθεσε, «Είναι ωραίο που επιτέλους μπορούμε να αγωνιστούμε ξανά, ειδικότερα για τους φιλάθλους και τους συνεταίρους μας οι οποίοι περίμεναν αυτή τη στιγμή. Ευελπιστώ ότι θα φέρουμε απόλαυση στον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός, όμως το ξεκίνημα της σεζόν ήταν αρκετά θετικό για εμάς και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι. Οι οδηγοί μας δεν είναι τόσο οικείοι με τις ειδικές στην Εσθονία, όμως ξέρουμε ότι οι δρόμοι είναι γρήγοροι και αυτό ταιριάζει με το αυτοκίνητο μας. Νομίζω ότι προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις προηγούμενες βδομάδες και ελπίζω να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις.»