Sébastien Buemi: Η ζωή μου με ένα Nissan LEAF

Από την ευθεία εκκίνησης τερματισμού στον πρωινό δρόμο σχολείου/δουλειάς, ο Sébastien Buemi, ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς του πρωταθλήματος Formula E, ένταξε για τα καλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην προσωπική του ζωή.

Έχοντας ζήσει για τα καλά την χαρά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην πίστα, ο Sébastien μοιράζεται μαζί μας το πώς απολαμβάνει μέρα με την μέρα το Nissan LEAF του στην νέα σειρά  «My Life With a Nissan LEAF».

Σαν πρέσβης της ηλεκτρικής κινητικότητας, το πάθος του Sébastien βαδίζει παράλληλα με αυτό της Nissan. «Οδηγώ ηλεκτρικά κάθε μέρα, όχι μόνο όταν βρίσκομαι στις πίστες. Όταν πηγαίνω τα παιδιά σχολείο ή απλά κάνω ψώνια στην πόλη που διαμένω στην Ελβετία, το Nissan LEAF μου δίνει την ευχέρεια να ζήσω την χαρά ενός EV μακριά από τους αγώνες» δηλώνει ο Ελβετός.

Ένα από τα απολαυστικότερα σημεία του να οδηγείς ένα LEAF, όπως εξηγεί ο οδηγός της Nissan, είναι να ανακαλύπτεις πόση απόσταση μπορείς να καλύψεις με γεμάτη μπαταρία. Το 70% των ιδιοκτητών ενός EV, δήλωσαν πως η απόσταση ήταν πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη από ότι πίστευαν πριν το αγοράσουν. Ταυτόχρονα ο Sébastien, εξηγεί πόσο εύκολη είναι η εμπειρία φόρτισης ελέω όλων διαφόρων τροπών που σου παρέχονται για να φορτίσεις το αυτοκίνητο σου σήμερα. Και αυτό, παράλληλα με την υποδομή σταθμών φόρτισης να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. «Τα τελευταία 10 χρόνια η υποδομή των σταθμών φόρτισης πολλαπλασιάστηκε σε μέγεθος. Ακόμη και στην Ελβετία, όπου διαμένω, είναι πολύ εύκολο να βρω στον δρόμο μου σημείο φόρτισης».

Μαζί με τον Ελβετό, την εμπειρία αυτή την ζουν επίσης ο προπονητής της Manchester City Pep Guardiola και ο ποδοσφαιριστής της Real Madrid Eden Hazard. O Tommaso Volpe, Διευθυντής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Nissan Global για την Formula E δήλωσε: «Για μας το πρωτάθλημα Formula E έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. Χαίρομαι πολύ που βλέπω τον Sébastien να εφαρμόζει την ιδεολογία που έχουμε στην πίστα και στην καθημερινότητα του, υπογραμμίζοντας το πώς όλοι μπορούν να την εφαρμόσουν έχοντας ένα Nissan LEAF στην ζωή τους. Ο στόχος της Nissan είναι να μεταφέρουμε όλη την γνώση και εμπειρία μας από τις πίστες στους καθημερινούς δρόμους».