Safari Rally Kenya – Shakedown: Ορεξάτος ο Rovanperä

Ο Φινλανδός Kalle Rovanperä που κέρδισε πέρυσι στο εμφαντικό 1-2-3-4 της Toyota, ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο σημερινό shakedown του Safari Rally Kenya. Ο πρωταθλητής στην μήκους 5,40km διαδρομή Loldia που είναι δίπλα από την λίμνη Naivasha, έδωσε το ρυθμό στην δεύτερη και προτελευταία διαδρομή κερδίζοντας τον Ott Tänak κατά 1,5 δευτερόλεπτα.

Ο Rovanperä ξεκινά τον έβδομο γύρο έχοντας πλεονέκτημα 25 βαθμών από τον δεύτερο Thierry Neuville. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Toyota GAZOO Racing έχει κερδίσιε κάθε έκδοση του Safari από τότε που επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC το 2021.

«Ένοιωσα πολύ καλά στο αυτοκίνητο για να είμαι ειλικρινής. Όλα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα πριν από ένα Ράλι Σαφάρι. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε άλλο ένα δυνατό Σαββατοκύριακο και να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε για το πρωτάθλημα».

Αρχικά ο Sébastien Ogier ήταν αυτός που είχε τον ταχύτερο χρόνο μετά το πρώτο πέρασμα, αλλά έπεσε στην τρίτη θέση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μένονταε επτά δέκατα πίσω από τον Tänak.Τέταρτος μόλις 0,2 δευτερόλεπτα ήταν ο Neuville.

Ο ομόσταβλος του Dani Sordo έμεινε έβδομος πίσω από τα GR Yaris των Evans και Katsuta, με τους μηχανικούς του τελευταίου να έχουν δουλειά το απόγευμα μετά που ο Ιάπωνας κτύπησε το αυτοκίνητο μετά από άλμα.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Κένυα Esapekka Lappi είχε ένα δύσκολο shakedown όταν ένας σπασμένος άξονας τον άφησε στο περιθώριο κατά την πρώτη διέλευση.

Ο Pierre-Louis Loubet ήταν ο επικεφαλής στην WRC2, με τους Oliver Solberg και Jourdan Serderidis να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα Shakedown