Safari Rally Kenya-Μέρα 3η: Ο Neuville φαβορί για νίκη

Ολοκληρώθηκε αισίως και η τρίτη μέρα του Safari Rally Kenya με τις συνθήκες στις ειδικές σήμερα να είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με χθες. Υπήρχαν αρκετές πέτρες ενώ η συνάντηση με άγρια ζώα ήταν αναπόφευκτη και ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να αφήσουν για λίγο το γκάζι.

Η γενική κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη μέχρι τη 12η ειδική και εκεί που όλα έδειχναν ότι έτσι θα τελείωνε η μέρα στην 13η οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν το δικό τους ρόλο.

Η βροχή επηρέασε σχεδόν τη μισή διαδρομή, με το οδόστρωμα από στεγνό να μετατρέπετε σε λασπωμένο. Αυτόματα χάθηκε η πρόσφυση από τα αυτοκίνητα και μαζί πολύτιμα δευτερόλεπτα καθώς από τον Fourmaux και μετά επηρεάστηκαν όλοι.

Ο σημερινός άτυχος της ημέρας ήταν ο Ott Tanak ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ με αποτέλεσμα να σταματήσει στην ειδική για να το καθαρίσει ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχίσει. Αυτή η εξέλιξη του κόστισε σε χρόνο και από τρίτος οπισθοχώρησε τέταρτος.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) συνέχισε και σήμερα να γράφει χρόνους ταχύτερους από τον δεύτερο Katsuta και με το τέλος του σκέλους διατηρήθηκε πρώτος με διαφορά 57 δευτερολέπτων. Έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και εκτός απροόπτου αυτή η διαφορά δύσκολα θα ανατραπεί στις εναπομείναντες πέντε ειδικές.

Ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) ξεκίνησε σήμερα από τη δεύτερη θέση και προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον επιτιθέμενο Tanak. Τα 37 δευτερόλεπτα που τους χώριζαν, μέχρι τη 12η ειδική μειώθηκαν στα 14.5 όμως ο Ιάπωνας κατάφερε να ξαλαφρώσει μετά την ατυχία του Tanak στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το χαμένο χρόνο του Tanak ήταν ο Sebastien Ogier ο οποίος είχε στο ενεργητικό του τρείς κερδισμένες ειδικές σήμερα και από τέταρτος ανέβηκε τρίτος 18.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του.

Φανερά εκνευρισμένος ο Tanak άφησε αιχμές για την Hyundai μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε αφού είδε την όλη του προσπάθεια μέχρι τώρα να πηγαίνει στράφι και να μένει προς το παρόν εκτός βάθρου.

Ανταγωνιστικούς χρόνους σημείωσαν σε ορισμένες ειδικές τα δυο Ford Fiesta των Gus Greensmith και Adrien Fourmaux οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Υπο καθεστώς Rally2 επέστρεψαν σήμερα οι Dani Sordo, ElfynEvans και Kalle Rovanpera χωρίς όμως να μπορέσουν να διεκδικήσουν οτιδήποτε καθώς η διαφορά από τους υπόλοιπους είναι χαώδης. Μοναδικός στόχος είναι οι βαθμοί της power stageαύριο με την οποία ολοκληρώνετε ο αγώνας.

Πέντε ειδικές διαδρομές απομένουν για να φτάσει στο τέλος το Safari Rally. Για ακόμα μια φορά είδαμε ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα δεδομένο αφού ο αγώνας είναι εντελώς απρόβλεπτος.

Αποτελέσματα 3ης μέρας

1. Neuville 2hr 45min 04.6sec
2. Katsuta +57.4sec
3. Ogier +1min 15.5sec
4. Tänak +2min 21.2sec
5. Greensmith +2min 39.4sec
6. Fourmaux +2min 51.4sec