Home Rally Safari Rally Kenya-Μέρα 2η: Το Safari έδειξε τα δόντια του

Safari Rally Kenya-Μέρα 2η: Το Safari έδειξε τα δόντια του

Η δεύτερη μέρα του Rally Safari δυσκόλεψε άπαντες, καθώς σχεδόν όλοι οι εργοστασιακοί οδηγοί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Ειδικότερα το δεύτερο πέρασμα από τις πολύ μαλακές ειδικές δημιούργησε αυλάκια και συνεπεία αυτού ήταν να εμφανιστούν πολλές πέτρες.

Αναμφίβολα η τελευταία ειδική έκρινε σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της σημερινής μέρας με την Toyota να βλέπει τα δυο από τα τρία Yaris να αποχωρούν από τον αγώνα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ήταν ο οδηγός που είχε τον καλύτερο ρυθμό και ήταν σε μάχη με τον Kalle Rovanpera (ToyotaYaris) για την πρώτη θέση. Ο Βέλγος παρά τα σκασμένα ελαστικά που είχε κατάφερνε να κρατηθεί πρώτος. Όλα φάνηκαν να πηγαίνουν στράφι όταν στην τελευταία ειδική είχε και πάλι δυο σκασμένα ελαστικά με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολλή χρόνο.

Εντούτοις, η τύχη ήταν με το μέρος του αφού και οι υπόλοιποι συνδυασμοί είχαν τις ατυχίες τους και έτσι διατηρήθηκε πρώτος με τη διαφορά του να είναι στα 18.8 δευτερόλεπτα από τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris).

Ο Ιάπωνας είναι σαφώς βελτιωμένος φέτος και σήμερα σημείωσε ορισμένους αξιόλογους χρόνους. Μέχρι την έκτη ειδική ήταν τέταρτος όμως οι ατυχίες των προπορευόμενων του τον έφεραν σε θέση βάθρου.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ott Tanak (Hyundai i20). Ο Εσθονός είχε επίσης τα θέματα του και έτσι δεν μπόρεσε να κρατηθεί κοντά στην κορυφή. Στην τέταρτη ειδική βρήκε μπροστά του ένα βουβάλι γεγονός το οποίο τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα ενώ στην τελευταία ειδική είχε σκασμένο ελαστικό και έτσι παρέμεινε 55.8 δευτερόλεπτα μακριά από τον ομόσταυλό του.

Ούτε ο Sebastien Ogier γλύτωσε από την ατυχία. Ο περσινός πρωταθλητής είδε τον πίσω αριστερό αποσβεστήρα του Yaris να χάνει λάδι και μοιραία τέθηκε από νωρίς εκτός διεκδίκησης της νίκης αφού στην Πέμπτη ειδική κινήθηκε εκ του ασφαλούς ούτως ώστε να καταφέρει να φτάσει στην ανασυγκρότηση.

Ακόμα και με αυτή την εξέλιξη είναι τέταρτος αφού κατάφερε στο επαναληπτικό πέρασμα να ανακάμψει και να περάσει τα δυο FordFiesta των Greensmith και Fourmaux τα οποία συμπληρώνουν την εξάδα.

Άτυχοι της σημερινής δεύτερης μέρας ήταν οι Elfyn Evans (ToyotaYaris), Dani Sordo (Hyundai i20) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris).

Ο Elfyn Evans στην τρίτη ειδική κλείστηκε σε μια δεξιά στροφή με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε πέτρα και να τεθεί νοκ άουτ. Στην ίδια ειδική ο Dani Sordo είχε έξοδο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Πιο άτυχος από όλους όμως φάνηκε ο Kalle Rovanpera ο οποίος ήταν στη μάχη για την πρώτη θέση. Στην τελευταία ειδική και ενώ είχε την ευκαιρία να περάσει πρώτος μετά τα σκασμένα ελαστικά του Neuville, κόλλησε μόλις 900 μέτρα μετά την εκκίνηση σε βαθιές αυλακιές που δημιουργήθηκαν από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να επανεκκινήσει αύριο με ποινή 10 λεπτών.

Ακόμα έξι ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο. Η Αφρική μέχρι στιγμής δεν ήταν φιλόξενη στους πρωταγωνιστές του WRC και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Αποτελέσματα 2ης Μέρας

1. Neuville 1hr 23min 19.1sec
2. Katsuta +18.8sec
3. Tänak +55.8sec
4. Ogier +1min 49.4sec
5. Greensmith +1min 56.1sec
6. Fourmaux +2min 19.1sec

 

Exit mobile version