Safari Rally Kenya-Μέρα 1η: 1-2-3 η Toyota με τον Ogier να παίρνει προβάδισμα

Μετά από απουσία 19 χρόνων το Rally Safari επέστρεψε φέτος στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και η αρχή έγινε χθες με το Shakedown όπου ταχύτερος ήταν ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris).

Η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε και σήμερα με την υπερειδική διαδρομή Kasarani, μήκους 4.84km. Στις διπλές μονομαχίες μεταξύ των Yaris και i20 οι οδηγοί της Toyota υπερτέρησαν των αντιπάλων τους σημειώνοντας τους τρείς πρώτους χρόνους.

Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Sebastien Ogier ο οποίος κέρδισε τον Ott Tanak. Ο Kalle Rovanpera κέρδισε στο δικό του διπλό τον Dani Sordo ενώ ο Elfyn Evans ήταν ο νικητής στη μονομαχία με τον Thierry Neuville.

Στην τελική κατάταξη της υπερειδικής πίσω από τον πρώτο Ogierπλασαρίστηκε ο Rovanpera με διαφορά .03 δευτερόλεπτα και την τριάδα για την Toyota συμπλήρωσε ο Evans, ο οποίος ήταν 0.7 δευτερόλεπτα πιο αργός.

Από κει και πέρα ακολουθούν τα Hyundai των Tanak και Neuvilleστην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τους TakamotoKatsuta, Gus Greensmith και Oliver Solberg να συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές όπου μεταξύ αυτών είναι και μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, η μήκους 32.68km Kedong.

Αποτελέσματα υπερειδικής διαδρομής

1. Ogier 03min 21.5sec
2. Rovanperä +0.3sec
3. Evans +0.7sec
4. Tänak +2.5sec
5. Neuville +5.0sec
6. Katsuta +5.6sec