Renties Ypres Rally Belgium: Πρώτη φετινή νίκη για Neuville

Το Βέλγιο διοργάνωσε για πρώτη φορά αγώνα WRC και ευτύχησε ο νικητής να είναι ένας τοπικός οδηγός. Ο Thierry Neuville με τον επίσης Βέλγο συνοδηγό του Martijn Wydaeghe μπροστά από τους δικούς τους οπαδούς αναδείχθηκαν νικητές στον δεύτερο ασφάλτινο αγώνα του ημερολογίου.

Από το shakedown έδειξαν τις προθέσεις τους όντας το ταχύτερο πλήρωμα και αυτή η απόδοση συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο τριήμερο. Πέρασαν επικεφαλής την Παρασκευή και από και πέρα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τον Neuville στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ για τον Wydaeghe ήταν η πρώτη σε αγώνα WRC.

Το θριαμβευτικό 1-2 για την Hyundai έκαναν οι Craig Breen/Paul Nagle. Ήταν το μοναδικό πλήρωμα που κατάφερε να πιέσει τους πρωτοπόρους και νικητές τερματίζοντας τελικά δεύτεροι μετά και από οδηγίες της ομάδας ούτως ώστε να μαζέψουν το μάξιμουμ των βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τα Toyota δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το ρυθμό των Hyundai και αυτή τη φορά έμειναν μακριά από τη νίκη. Οι Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota Yaris) δεν ήθελαν να εμπλακούν στη μάχη του πρωταθλήματος μεταξύ των Evans και Ogier.όμως όπως ήταν η εξέλιξη του αγώνα ήταν στην μέση των δυο. Σήμερα πέρασαν ξανά τους Evans/Martin ολοκληρώνοντας τελικά τρίτοι τον αγώνα, σημειώνοντας ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο μετά τη νίκη που πέτυχαν στον προηγούμενο αγώνα.

Evans και Ogier τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα με τον Γάλλο να εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Tanak/Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC 2 ο μοναδικός που κατάφερε να τερματίσει ήταν ο Jari Huttunen με το καινούργιο i20 N Rally2. Ο Γάλλος Rossel είναι ο οδηγός που κέρδισε την κατηγορία WRC 3 με Citroen C3 R5.

Ο επόμενος αγώνας είναι το ΕΚΟ Rally Acropolis στις 9 Σεπτεμβρίου στον οποίο η ιστοσελίδα μας θα έχει αυτούσια παρουσία με τους Στάθη Ευσταθίου και Κούλλη Κυριάκου.

Αποτελέσματα αγώνα

1. Neuville 02hr 30min 24.2sec
2. Breen +30.7sec
3. Rovanperä +43.1sec
4. Evans +49.6ec
5. Ogier +55.8sec
6. Tänak +03min 46.5sec

 

Βαθμολογία οδηγών

1. Ogier 162
2. Evans 124
3. Neuville 124
4. Rovanperä 99
5. Tänak 87
6. Katsuta 66

 

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 348
2. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 307
3. M-Sport Ford World Rally Team 135
4. Hyundai 2C Compétition 44