Renties Ypres Rally Belgium – Μέρα 1η: Στις τρείς πρώτες θέσεις η Hyundai

Με πρωταγωνιστές τους τρείς οδηγούς της Hyundai ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του ασφάλτινου Renties Ypres Rally Belgium. Τα πληρώματα αρχικά έπρεπε να αγωνιστούν σε οκτώ ειδικές όμως η τελευταία ακυρώθηκε από τους διοργανωτές για λόγους ασφαλείας.

Στους στενούς και γρήγορους δρόμους της επαρχίας, ο Thierry Neuville αγωνιζόμενος εντός έδρας και έχοντας άριστη γνώση των ειδικών διαδρομών οδήγησε στο όριο σε μια επιφάνεια που του ταιριάζει.

Όντας νικητής στις ειδικές 4,5,6 και 7, ο Βέλγος κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα και να βλέπει με θετικό πρόσημο τη συνέχεια.

Ο ομόσταυλός του Craig Breen αγωνιζόμενος σε δρόμους παρόμοιας φύσης με τις ειδικές στην Ιρλανδία ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να σημειώσει χρόνους κοντά στον Neuville, ενώ κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα στην 2η 3η ειδική. Από κει και πέρα έχασε λίγο χρόνο, οπισθοχώρησε δεύτερος, είναι όμως σε απόσταση που μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση αφού η διαφορά του είναι στα 7.6 δευτερόλεπτα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ott Tanak. Το πολύ καλό ξεκίνημα του Εσθονού δεν είχε την ανάλογη συνέχεια ειδικότερα στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές καθώς έχανε χρόνο και πλέον πιέζετε από τα Yaris.

Kalle Rovanpera και Elfyn Evans είναι στα 1.4 και 2.2 αντίστοιχα πίσω από τον Tanak και η αυριανή μέρα αναμένετε συναρπαστική Στην τριπλή αυτή μάχη είναι κοντά και ο Sebastien Ogier ο οποίος στο πρωινό loop έχασε χρόνο ενώ είχε και σκασμένο ελαστικό ενώ στη συνέχεια κάνοντας ορισμένες αλλαγές στο αυτοκίνητο ανέκαμψε και ήταν ο ταχύτερος από τα τρία Toyota και αναμφίβολα δείχνει να έχει τη δυναμική για να διεκδικήσει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Takamoto Katsuta και Pierre Loubet είναι οι οδηγοί που συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα. Όσον αφορά τα Fiesta, ο AdrienFourmaux είχε έξοδο με αποτέλεσμα να διαλύσει το αγωνιστικό ενώ έξοδο είχε και ο Gus Greensmith με αποτέλεσμα να τεθεί επίσης εκτός αγώνα.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Oliver Solberg είναι αυτό που προηγείται μετά και τις ατυχίες των Jari Huttunen (σκασμένο ελαστικό) και Teemu Suninen (σκασμένο ελαστικό και μηχανικό πρόβλημα), οι οποίοι είναι στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Neuville 01hr 04min 27.0sec
2. Breen +7.6sec
3. Tänak +31.2sec
4. Rovanperä +32.6sec
5. Evans +33.4sec
6. Ogier +39.4sec