Red Bull Grand Prix oi The Americas: Αήττητος επι Αμερικανικού εδάφους

Συνέχισε το αήττητο σερί που έχει στο Αμερικάνικο grand prix ο Marc Marquez, καθώς κατάφερε να επικρατήσει για ακόμα μια φορά μπροστά από τους Valentino Rossi και Dani Pedrosa. Στην εκκίνηση, ο Pedrosa έστριψε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Marquez. Εκπληκτικά έφυγαν οι Lorenzo και Rossi, ενώ τρεις θέσεις έχασε ο Vinales.

Ο Lorenzo είχε φτάσει 5ος προσωρινά, πέφτοντας όμως 6ος, δίνοντας μάχη με τον Zarco. Ωστόσο, στον 2ο γύρο τον είχε φτάσει ο Crutchlow και τον πίεζε αρκετά. Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στους πρωτοπόρους, ο Vinales έπεσε στην Στροφή 18 (χωρίς να τραυματιστεί) κι έχασε κάθε ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη. Λίγο μετά έπεσε κι ο Abaham στην Στροφή 10.

Πλέον, οι Honda έκαναν το 1-2, με τον Rossi να τις κυνηγά. Στην 4η θέση ήταν ο Zarco που συνέχιζε να εντυπωσιάζει. Πιο πίσω, ο Lorenzo είχε πέσει 7ος, καθώς τον πέρασε τόσο ο Crutchlow, όσο κι ο Dovizioso.

Με τα πράγματα να έχουν σταθεροποιηθεί μπροστά, ο Miller είχε αρχίσει να πιέζει τον Lorenzo για την 7η θέση, την ίδια ώρα που ο Zarco έγραφε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Αμέσως έφτασε τον Rossi και επιχείρησε να τον προσπεράσει στο πρώτο sector, με τον Ιταλό να βγαίνει λίγο εκτός πίστας. Μερικούς γύρους μετά ανακοινώθηκε πως πήρε ποινή 0,3 δευτ. επί του τελικού του χρόνου, γιατί κέρδισε πλεονέκτημα από αυτήν την κίνηση.

Με 14 γύρους να απομένουν, ο Marquez επιτέθηκε στον Pedrosa πριν την πίσω ευθεία, πέρασε στα φρένα, αλλά η έξοδος του τελευταίου ήταν αρκετή για να τον επαναφέρει στην πρωτιά. Ωστόσο, έναν γύρο μετά, ο Marquez τα κατάφερε στο σύμπλεγμα των στροφών του 1ου sector. Λίγο μετά, ο Baz είχε πτώση στην Στροφή 19 που τον έθεσε εκτός αγώνα, ενώ ο κινητήρας του P. Espargaro τον «πρόδωσε», με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει κι αυτός. Με 10 γύρους να απομένουν, ο Pedrosa έμενε κοντά στον teammate του, πίεζε και μας προσέφερε από το πουθενά μία ωραία, κλειστή μάχη για την πρωτιά.

Καταστροφή για τις δύο Aprilia. Αρχικά, ο A. Espargaro εγκατέλειψε λόγω προβλήματος με το εμπρός ελαστικό, και λίγο μετά ο Lowes έπεσε, κάνοντας διπλή της εγκατάλειψη για την ομάδα του.

Στη μάχη των τριών πρώτων, ο Pedrosa άρχισε να χάνει έδαφος έναντι του Marquez, με τον περυσινό πρωταθλητή να έχει τα σωστά ελαστικά, στη σωστή κατάσταση, τη σωστή χρονική στιγμή. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Rossi να πλησιάσει τον βραχύσωμο Ισπανό, με 7 γύρους να μένουν.

Στην μάχη της 7ης θέσης, ο Iannone πάλευε να περάσει τον Lorenzo και τα κατάφερε τρεις γύρους πριν το τέλος, ενώ τρεις θέσεις μπροστά ο Crutchlow έψαχνε τον χώρο να επιτεθεί στον Zarco.

Η μεγάλη μάχη όμως λάμβανε χώρα για την 2η θέση, με τον Rossi να καταφέρνει μετά από προσπάθεια πολλών γύρων να περάσει τον Pedrosa. Για να μείνει στην θέση αυτή έπρεπε να έχει διαφορά 0,3 δευτερολέπτων, ώστε να μην τον επηρεάσει η ποινή. Και πράγματι, τα κατάφερε.

Για το τέλος έμενε η διευθέτηση της μάχης Crutchlow-Zarco, με τον Βρετανό να περνά ένα γύρο πριν την καρό σημαία.

Classification

worldstanding