Rallye Monte-Carlo 2019: Ο Βασιλιάς του Monte

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στο φετινό Rallye Monte-Carlo. Sebastien Ogier (Citroen C3) και Thierry Neuville (Hyundai i20) τα έδωσαν όλα με τη νίκη να κρίνετε στην τελευταία ειδική και πιο συγκεκριμένα μετά τη γραμμή τερματισμού.


Παρά το πρόβλημα με το γκάζι που ταλαιπώρησε τον πρωταθλητή σε όλη τη διάρκεια της μέρας, εντούτοις ο Ogier κατάφερε να αντέξει στην ασφυκτική πίεση του Neuville και να κερδίσει για έκτη συνεχόμενη φορά τον αγώνα της πατρίδας του, παραμένοντας παράλληλα ο βασιλιάς του Monte.


Από την πρώτη ειδική του σημερινού σκέλους, ο Neuville ήταν αποφασισμένος να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά. Κατάφερε να είναι ταχύτερος στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές της μέρας, μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 0.4 εκατοστά του δευτερολέπτου. Όλα θα κρίνονταν στην τελευταία ειδική η οποία ήταν και η power stage του αγώνα. Ο Neuville δε μπόρεσε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ο Ogier ήταν ταχύτερος και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει μια μεγαλειώδη νίκη.


Η εκπληκτική απόδοση του Ott Tanak (Toyota Yaris) συνεχίστηκε και σήμερα. Από την πρώτη ειδική της μέρας σχεδόν εξαφάνισε τη διαφορά από την τρίτη θέση, συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς και στις επόμενες ειδικές. Σαν φυσικό συνεπακόλουθο ήταν να ανέβει τρίτος αφήνοντας τον Sebastien Loeb τέταρτο.


Ο Γάλλος έκανε ότι μπορούσε στην τριπλή μάχη με τους Tanak και Latvala. Η τέταρτη θέση υπο τις περιστάσεις είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αφού δίνει στη Hyundai πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.


Όσο και αν προσπάθησε δεν τα κατάφερε. Ο Jari-Matti Latvala ήταν συνεχώς στη μάχη με τον Loeb, όμως σε κανένα σημείο της μέρας δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πέμπτος.


Πολύ καλύτερα κινήθηκε ο Kris Meeke σήμερα καταφέρνοντας να τερματίσει έκτος γενικής. Παράλληλα ήταν ο ταχύτερος στη power stage μαζεύοντας πέντε έξτρα βαθμούς.
Από κει και πέρα, ο Gus Greensmith με το Ford Fiesta R5 ήταν έβδομος γενικής και πρώτος στην κατηγορία WRC2 PRO, ενώ την οκτάδα συμπλήρωσε ο Yoann Bonato (Citroen C3 R5) ο οποίος ήταν ο νικητής στην κατηγορία WRC2.

Ακόμα ένα Monte-Carlo πέρασε στην ιστορία και πλέον το ενδιαφέρων επικεντρώνετε στον επόμενο αγώνα ο οποίος είναι το Ράλι Σουηδίας στις 14-17 Φεβρουαρίου.

Αποτελέσματα/Βαθμολογίες