Rallye Monte Carlo 2018-Μέρα2η: Η αγωνία στο κατακόρυφο

Συναρπαστική ήταν η δεύτερη μέρα στον αγώνα του Monte Carlo, όπου για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν οι ατυχίες και τα λάθη από τους οδηγούς.

Ο Sebastian Ogier (Fiesta) ξεκίνησε πολύ καλά το πρωινό loop και κατάφερε να ανοίξει απόσταση 40 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους. Το προβάδισμα αυτό μέχρι το τέλος της μέρας έκανε φτερά, καθώς το απόγευμά έχανε συστηματικά χρόνο και σε συνδυασμό με μια έξοδο σε χαντάκι που είχε στην προτελευταία ειδική, έκλεισε τη μέρα με 14.9 δευτερόλεπτα μπροστά απο τον Tanak.

Ο Εσθονός δείχνει πλήρης προσαρμοσμένος με το Yaris και είναι ο οδηγός που μπορεί να απειλήσει τον πρωταθλητή για τη νίκη. Κέρδισε ειδικές και όντας ταχύτερος από τον Ogier στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, κατάφερε να μειώσει από τα 40 δευτερόλεπτα στα 14.9, με αποτέλεσμα η αγωνία για την αυριανή μέρα να είναι στο κατακόρυφο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Dani Sordo με το i20. Ο Ισπανός έτρεχε δεύτερος, όμως αν και μετρ της ασφάλτου εντούτοις δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά στην κορυφή. Έχασε τη δεύτερη θέση από τον Tanak και είναι 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τέταρτο Lappi (Yaris).

 

Ωραία μάχη αναμένετε αύριο για την τέταρτη θέση, μεταξύ των ομόσταυλων στην Toyota Lappi και Latvala. Τους δυο οδηγούς χωρίζει μόλις ένα δευτερόλεπτο και αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρων αυτή η μονομαχία.

Παρά τις ατυχίες που είχε ο Thierry Neuville, χθες από έξοδο και σήμερα από σκασμένο ελαστικό, εντούτοις ο Βέλγος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πιέσει και να κερδίσει δευτερόλεπτα. Προς το παρόν είναι μακριά, όμως όπως δήλωσε μετά το τέλος της μέρας, δεν πρόκειται να τα παρατήσει και στόχος είναι η πεντάδα.

Εκτός αγώνα τέθηκαν οι Craig Breen (C3) και Andreas Mikkelsen (i20). Ο πρώτος είχε πρόβλημα με τα φρένα από την πρώτη ειδική της μέρας και ο δεύτερος είχε έξοδο, επίσης στην πρώτη ειδική της μέρας.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky με Skoda Fabia R5 καθάρισε νωρίς την υπόθεση νίκη. Το προβάδισμα του από τον δεύτερο De Mevius είναι πέραν των 8 λεπτών και πρέπει να γίνουν πολλά για να ανατραπούν τα δεδομένα. Στην τρίτη θέση είναι ο Kevin Abbring σχεδόν μισό λεπτό μακριά από τη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με πέντε ειδικές διαδρομές και μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνει τη φήμη του προκαλώντας αρκετά προβλήματα στους συμμετέχοντες.