Rallye Monte Carlo 2018-Μέρα 1η: Άρχισαν τα όργανα

Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι ξεκίνησε από το Monte Carlo την Πέμπτη, με δυο βραδινές ειδικές. Ήδη με το καλησπέρα είχαμε δράματα, με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές να έχουν τετακέ στην πρώτη ειδική και να χάνουν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Ο Sebastian Ogier ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές και νωρίς είχε τετακε, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Στην συνέχεια κέρδισε και την 2η ειδική διαδρομή, χτίζοντας μία μικρή διαφορά από τον Νορβηγό.

Ο Mikkelsen εκκινούσε 10oς με αποτέλεσμα να βρει αρκετό χώμα, κάτι που τον δυσκόλεψε στην 2η ειδική, αλλά βρίσκεται κοντά στον Ogier.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Dani Sordo που έδειξε να είναι ανταγωνιστικός, κρατώντας τα τρία Toyota πίσω του.

Έκπληξη θεωρείται η 4η θέση του Esapekka Lappi, ο οποίος συμμετέχει για μόλις 2η φορά σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Λίγο πίσω του ακολουθεί ο Ott Tanak που έχασε αρκετό χρόνο στην πρώτη ειδική, αφού έπεσε σε ένα χαντάκι. Στην 6η θέση ακολουθεί ο Jari-Matti Latvala που είχε 2 τετακε στην πρώτη ειδική, χάνοντας περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Στην 7η θέση ακολουθεί ο Craig Breen, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στην 1η ειδική, μέχρι που κόλλησε στο χιόνι μέσα στην ειδική. Στην 2η ειδική δεν κατάφερε εξαιτίας έλλειψης χρόνου να αλλάξει πιέσεις στα ελαστικά του, ενώ είχε και ένα τετακε.

Αρκετά πιο πίσω στην 8η θέση βρίσκεται ο Bryan Bouffier που δεν έκανε λάθη αλλά χρειάζεται να βελτιώσει την ταχύτητα του.

 

 

Στην 9η θέση βρίσκεται ο Kris Meeke, που είχε από 1 τετακε και στις δύο ειδικές, ενώ του έσβησε και ο κινητήρας δύο φορές. Την δεκάδα κλείνει ο Eric Camilli, με Ford Fiesta R5.

Ο Thierry Neuville είχε έξοδο στην 1η ειδική με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 4 λεπτά. Αρκετό χρόνο έχασε και ο Elfyn Evans που αναγκάστηκε να αλλάξει το κλαταρισμένο του ελαστικό στην 1η ειδική.