Rallye Monte-Carlo: Πρώτος νικητής για το 2024 ο Neuville

Ο Thierry Neuville με Hyundai i20 N ξεκίνησε το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2024 με μια εξαιρετική απόδοση στις γαλλικές Άλπεις, κατακτώντας τους γεμάτους πάγο ορεινούς δρόμους κερδίζοντας τον μεγάλο αντίπαλο του, Sébastien Ogier, τερματίζοντας πρώτος με διαφορά 16,1 δευτερόλεπτα.

Ο Neuville πείσμωσε μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον κινητήρα και ξεκίνησε μια επίθεση το Σάββατο, προσπερνώντας τόσο τον Ogier όσο και τον ομόσταβλο του Elfyn Evans για να πάρει προβάδισμα 3,3 δευτερολέπτων και έχοντας κερδίσει όλες τις ειδικές της Κυριακής εδραίωσε τη θέση του μπροστά από τον εννέα φορές νικητή του Monte-Carlo.

“Δεν έχω λόγια, για να είμαι ειλικρινής”, είπε ενθουσιασμένος ο Neuville μετά τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής διαδρομής στην εμβληματική Col de Turini. “Ήταν τόσο υπέροχο αυτό το Σαββατοκύριακο, ένιωσα τόσο άνετα στο αυτοκίνητο.

Όλη η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και νομίζω ότι όλο το πακέτο λειτουργούσε πολύ καλά. Υπάρχουν πάντα πράγματα για βελτίωση, οπότε φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το ράλι”, πρόσθεσε.

Ο Ogier προηγήθηκε σε μια μόν ειδική το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ο Γάλλος δεν μπόρεσε να αποκρούσει τον Neuville παρά τις προσπάθειές του. “Ήταν μια ωραία μάχη με τον Thierry. Μπράβο του, ήταν πολύ γρήγορος αυτό το Σαββατοκύριακο”, παραδέχτηκε.

Ο Evans προηγήθηκε μετά τα δύο πρώτα σκέλη, αλλά έχασε χρόνο και την επαφή με την κορυφή το Σάββατο, έχοντας πρόβλημα στην υβριδική μονάδα όπου τελικά τερμάτισε 29,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier.

Ο Ott Tänak κατετάγη τέταρτος στο πρώτο του ράλι στα χρώματα της Hyundai από το 2022. Προβλήματα στον κινητήρα εμπόδισαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 σε όλη τη διάρκεια του ράλι, αν και μια νίκη σε ειδική το πρωί του Σαββάτου απέδειξε τις δυνατότητές του με το i20 N.

Ο Adrien Fourmaux ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας πέμπτος γενικής με το M-Sport Ford Puma. Πίσω του ήταν ο Andreas Mikkelsen της Hyundai, με τον Takamoto Katsuta σχεδόν τρία λεπτά πιο πίσω αφού γλίστρησε από το δρόμο την Παρασκευή χάνοντας πολύ χρόνο.

Ο Yohan Rossel πήρε τη νίκη στην WRC2 με ανατροπή στην Wolf Power Stage, ανεβαίνοντας στην όγδοη θέση της γενικής κατά τη διαδικασία. Πέρασε τον Pepe López στο φινάλε ενώ ο Nikolay Gryazin ολοκλήρωσε το top 10. Ο δεύτερος γύρος του WRC διεξάγεται στο χιόνι και τον πάγο της Σουηδίας. Το μόνο χειμερινό αγώνα της σειράς με έδρα στην Umeå στις 15 – 18 Φεβρουαρίου.