Rallye Monte Carlo – Μέρα 3η: Ελέγχει τον αγώνα ο Ogier

Έχοντας δημιουργήσει ένα σημαντικό προβάδισμα περισσότερο από μισό λεπτό την Παρασκευή, ο Sebastien Ogier (GR Yaris) επικεντρώθηκε στον έλεγχο του αγώνα στα 118,78 σημερινά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Εκκινώντας σήμερα με ανάποδη σειρά εκκίνησης, ο Ogier είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες καθώς ήταν ο τελευταίος στις ειδικές και έβρισε μπροστά του πέτρες και χώμα από τα προπορευόμενα αγωνιστικά.

Είχε μια προσεκτική προσέγγιση αφού δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναλάβει την απογοήτευση του περσινού έτους όπου ένα σκασμένο ελαστικό έβαλε φρένο στην προσπάθεια να κερδίσει τον αγώνα.

Αυτή η προσέγγιση όμως είχε το τίμημα της καθώς είδε την διαφορά από τον ομόσταβλο του, Kalle Rovanpera, να μειώνεται στο μισό και την Κυριακή θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα 16 δευτερολέπτων.

Ο Ogier εξακολουθεί να έχει σοβαρό προβάδισμα όμως στις τέσσερις ειδικές που ολοκληρώνουν τον αγώνα όλα θα μπορούσαν να συμβούν.

Ο περσινός πρωταθλητής Kalle Rovanpera ξεκίνησε δυνατά σήμερα κερδίζοντας δυο από τις τρεις πρώτες ειδικές, αυξάνοντας έτσι την διαφορά από τον Thierry Neuville (Hyundai i20 N).

Ο Βέλγος απάντησε στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές κερδίζοντας δυο, όμως στο βραδινό πέρασμα από την Ubraye-o-Entrevaux ο Rovanpera ήταν ασυναγώνιστος αυξάνοντας την διαφορά από τον αντίπαλο του στα 16 δευτερόλεπτα.

Ο Elfyn Evans με το τρίτο GR Yaris συνέχισε και σήμερα να γράφει ανταγωνιστικούς χρόνους και μετά το χθεσινό σκαμμένο ελαστικό από πέμπτος ανέβηκε τέταρτος ξεπερνώντας τον Ott Tanak.

Ο τελευταίος είχε ανάμεικτα συναισθήματα σήμερα καθώς μετά τον Loubet χθες και αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση στο Puma. Παρόλο που δεν ήταν σε θέση να παλέψει με τον Evans, εντούτοις το παρήγορο ήταν ότι το υδραυλικό τιμόνι δεν απέτυχε εντελώς, κάτι που φοβόταν καθώς δεν υπήρχε σέρβις ενδιάμεσα των ειδικών διαδρομών.

Ο Takamoto Katsuta (GR Yaris) ανέβηκε στην έκτη θέση και ο Sordo είναι έβδομος και μπερδεμένος αφού παρόλη την προσπάθεια του δεν γράφει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Στην όγδοη θέση είναι ο Esapekka Lappi. O Φινλανδός έκανε αλλαγές στο ψεσινό σέρβις και σήμερα ήταν πιο άνετος στο μπάκετ του i20 N.

Εκτός αγώνα τέθηκε σήμερα ο Pierre-Louis Loubet μετά που κτύπησε σε μια γέφυρα στην ένατη ειδική διαδρομή καταστρέφοντας την πίσω ανάρτηση.

Οι ειδικές της Κυριακής θα διεξαχθούν στο Alpess-Maritimes. Η γνωστή Luceram/Lantosque είναι η πρώτη της Κυριακής και ακολουθεί η La Bollene-Vesubie/ Col de Turini, ειδική την οποία έχουν οδηγήσει τα πληρώματα την Πέμπτη το βράδυ. Οι δυο ειδικές επαναλαμβάνονται όπου θα διεκδικήσουν έξτρα βαθμούς από το δεύτερο πέρασμα της La Bollene-Vesubie/ Col de Turini, η οποία αποτελεί και την power stage του αγώνα.

Αποτελέσματα 3ης μέρας

1. Ogier 2hr 27min 11.5sec
2. Rovanperä +16.0sec
3. Neuville +32.0sec
4. Evans +56.5sec
5. Tänak +1min 37.3sec
6. Katsuta +2min 15.7sec