Rallye Monte Carlo – Μέρα 2η: Άπιαστος ο Ogier

Πίσω από το τιμόνι του GR Yaris, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier κέρδισε τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές στις Γαλλικές Άλπεις παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα με την υβριδική μονάδα και απέκτησε πλεονέκτημα 36 δευτερολέπτων από τον ομόσταβλο του Kalle Rovanpera.

Στον αγώνα με έδρα το Μονακό ο Ogier κυνηγά την ένατη νίκη ρεκόρ. Ο Γάλλος έθεσε το ρυθμό από το χθεσινό εναρκτήριο σκέλος στις δυο βράδυνες ειδικές και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του σήμερα.

Ο μόνος που κατάφερε αρχικά να μείνει κοντά του ήταν ο Elfyn Evans (GR Yaris), ο οποίος όμως μετά από ένα σκασμένο ελαστικό στην 5η ειδική έχασε 40 δευτερόλεπτα και βρέθηκε εκτός θέσεων του βάθρου.

Μεγάλες μάχες έγιναν για την δεύτερη θέση με τον Rovanpera (GR Yaris) και τον Thierry Neuville να ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα σε χρόνο και τον πρωταθλητής να κλείνει τελικά δεύτερος την μέρα με διαφορά μόλις 1.9 δευτερόλεπτα.

Τέταρτος γενικής μετά από μια δύσκολη μέρα είναι ο Ott Tanak. Ο Εσθονός οδήγησε για πρώτη φορά με ανταγωνισμό το Ford Pumaτης M-Sport και προσπάθησε να βρει τα όρια του αυτοκινήτου παρεχόμενος ότι το αγωνιστικό δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικό όμως ένοιωθε άνετα στο μπάκετ.

Ο Tanak είναι 16.3 δευτερόλεπτα μακριά από την τελευταία θέση του βάθρου και νοιώθει την πίεση από τον Evans, ο οποίος μετά το σκασμένο ελαστικό έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια για να καλύψει τον χαμένο χρόνο και είναι 8.1 δευτερόλεπτα πίσω.

Απογοητευτικός ήταν ο Dani Sordo με το Hyundai i20 N. Παρόλο που όπως ανέφερε ο ίδιος έπαιρνε ρίσκα στις ειδικές, εντούτοις οι χρόνοι του δεν ήταν ανταγωνιστικοί.

Ο Takamoto Katsuta που δυσκολεύτηκε μετά από ένα πρόβλημα με το χειρόφρενο το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα είχε μια απρόσκοπτη μέρα με το GR Yaris. Είναι έβδομος γενικής μπροστά από τον Esapekka Lappi, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με το Hyundai i20 Nήταν απογοητευτικός.

Χωρίς ανασυγκρότηση στο μέσο του σημερινού σκέλους, ο Pierre-Louis Loubet αναγκάστηκε να οδηγήσει σε περισσότερες από τέσσερις ειδικές διαδρομές χωρίς υδραυλικό τιμόνι, χάνοντας χρόνο και θέσεις.

Η δράση αύριο μεταφέρετε δυτικά, στην Alpes-de-Haute όπου οι οδηγοί θα οδηγήσουν σε 111,78 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι ειδικές Le Fugeret / Thorame-Haute, Malijai / Puimichel και Ubraye / Entrevaux θα διεξαχθούν από δυο φορές και όως και σήμερα δεν θα υπέρχει ανασυγκρότηση παρα μόνο μια ζώνη αλλαγής ελαστιών, αυτή τη φορά στο Puget- Théniers.Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Ogier 1hr 26min 39.4sec
2. Rovanperä +36.0sec
3. Neuville +37.9sec
4. Tänak +54.2sec
5. Evans +1min 2.3sec
6. Sordo +1min 30.2sec