Rallycross Barcelona: Οι Συμμετοχές

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμέτοχων για τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του FIA Rallycross που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου.

Συνολικά 21 οδηγοί θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος RX, με πρώτο και καλύτερο τον πρωταθλητή Mattias Ekstrom. Ο Σουηδός ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε στη Βαρκελώνη την περασμένη σεζόν στο τιμόνι του EKS Audi S1. Ο μοναδικός άλλος οδηγός ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στην Καταλονία στην ιστορία του Παγκοσμίου RX είναι ο διπλός πρωταθλητής Petter Solberg, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με το νέο PSRX Volkswagen Polo GTi στον αγώνα.

Ο Γάλλος Guerlain Chicherit θα κάνει την πρώτη του απο έξι εμφανίσεις με ένα Renault Clio Supercar το οποίο προετοιμάστηκε για την σεζόν 2018 από την Prodrive, ενώ ακόμα ένας Γάλλος, ο Herve Knapick, θα αγωνιστεί με Citroen DS3. Ο Βέλγος Gergoire Demoustier θα κάνει το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Rallycross στο τιμόνι ενός DA Racing-Europacar Peugeot 208 WRX, ο οποίος θα είναι πρώτος από πέντε αγώνες με την ομάδα για αυτή τη σεζόν.

Η πίστα της Βαρκελώνης θα φιλοξενήσει επίσης το πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rallycross της FIA, όπου οι 29 οδηγοί που έτρεχαν την περσινή σεζόν θα βρουν μπροστά τους τον Νορβηγό Henning Solberg, ο οποίος θα αγωνιστεί με ένα Eklund Motorsport Volkswagen Beetle. Ο Γάλλος πρωταθλητής Rallycross Firmin Cadeddu, θα αγωνιστεί με Citroen C4 Supercar στον αγώνα, ενώ ο συμπατριώτης του, ο Philippe Maloigne, θα οδηγήσει ένα Albatec Racing Peugeot 208. Με ίδιο αυτοκίνητο θα αγωνιστούν επίσης και οι οδηγοί του Euro RX της ομάδας, Tommy Rustad και Jere Kalliokoski.

Το Euro RX Touring Car θα ξεκινήσει επίσης την σεζόν του στη Βαρκελώνη, στην οποία ο πρωταθλητής Ben-Philip Gundersen είναι το μεγάλο φαβορί σε ένα πρωτάθλημα το οποία θα περιλαμβάνει 11 αυτοκίνητα.

2017 Entry list (EuroRX)_Barcelona (ESP) 2017 Entry list (WorldRX)_Barcelona (ESP)

2017 Entry list (EuroRX)_Barcelona (ESP)