Rally Turkey 2019: Μεγάλη πρόκληση για το C3 WRC

Η Citroën Total World Rally Team επιστρέφει στην Τουρκία, στη χώρα όπου κέρδισε τον πρώτο της χωμάτινο αγώνα στο WRC το 2003 με το Xsara WRC. Τα δυο της πληρώματα, Sébastien Ogier / Julien Ingrassia και Esapekka Lappi / Janne Ferm, είναι αποφασισμένα να μιμηθούν τις επιτυχίες των διάσημων προκατόχων τους όμως για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να ανταπεξέλθουν από τις πολύ σκληρές χωμάτινες ειδικές του εντέκατου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πέρυσι βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις κερδίζοντας πέντε ειδικές διαδρομές και κρατώντας για λίγο το προβάδισμα. Οι Sébastien Ogier / Julien Ingrassia απέδειξαν για ακόμα μια φορά την ικανότητα τους να προσαρμόζονται σε νέες ειδικές και να έχουν σωστές σημειώσεις σε κάθε καινούργιο αγώνα.

Με λίγη τύχη και φέτος θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης στο ράλι Τουρκίας, το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στον Μαρμαρά. Προηγήθηκαν οι διοργανώσεις το 2003,2004, 2005, 2006 και 2008 στην Kemer, όπως επίσης και στην Κωνσταντινούπολη το 2010. Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, οι έξι φορές πρωταθλητές θα ξεκινούν τρίτοι στις ειδικές και έχοντας καθαρή γραμμή θα μπορούν να βασιστούν στην ποιότητα τους καθώς σε αυτό τον αγώνα δεν μετρά μόνο η ταχύτητα.

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση που είχαν στο χώμα στον αγώνα της Φιλανδίας, οι Esapekka Lappi / Janne Ferm έκαναν σημαντικά βήματα μπροστά, όσον αφορά το χειρισμό του C3 WRC σε αυτού του είδους την επιφάνεια. Αφού έμειναν για αρκετούς αγώνες εκτός πεντάδας κατά τη διάρκεια του 2018, οι Φιλανδοί είναι αποφασισμένοι να δείξουν το ταλέντο τους στο χώμα για ακόμα μια φορά φέτος.

Θα επιδιώξουν να έχουν μια έξυπνη προσέγγιση προσπαθώντας να έχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ του να πιέσουν πολύ και παράλληλα να αποφύγουν τα προβλήματα. Το γεγονός ότι θα ξεκινούν από την ένατη θέση την Παρασκευή, θα βρίσκουν καθαρή γραμμή και θα έχουν καλύτερο κράτημα από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για αυτό τον αγώνα, η Citroën Total World Rally Team έκανε δοκιμαστικά στην Ελλάδα, σε ειδικές που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενα ράλι Ακρόπολις, αφού η φύση των δρόμων προσομοιάζει με αυτούς της Τουρκίας. Οι τεχνικοί της Citroën πέρασαν τέσσερις μέρες εργαζόμενοι στις αναρτήσεις του C3 WRC, προσπαθώντας να βελτιώσουν την ικανότητα του αυτοκινήτου να αντιμετωπίζει τις ανώμαλες επιφάνειες και παράλληλα να προστατεύονται τα ελαστικά στους ζεστούς και απίστευτα βραχώδης δρόμους της Τουρκίας.

Ο Sébastien Ogier ανέφερε σχετικά, «πέρυσι οι ειδικές ήταν αναμφίβολα οι πιο σκληρές που αγωνίστηκα στην καριέρα μου. Το πλήρωμα που κέρδισε σίγουρα δεν ήταν το ταχύτερο, έτσι ίσως είναι προτιμότερο να υιοθετήσω μια διαφορετική προσέγγιση φέτος, ειδικότερα τώρα που δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος. Τα δοκιμαστικά πήγαν πολύ καλά καθώς έγιναν σε δρόμους παρόμοιους με αυτούς που θα αγωνιστούμε το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω η καλή αίσθηση που είχαμε στα δοκιμαστικά να συνεχιστεί και στον αγώνα».