Home Rally Rally Sweden 2019 – Shakedown: Ο Thierry Neuville ταχύτερος όλων

Rally Sweden 2019 – Shakedown: Ο Thierry Neuville ταχύτερος όλων

Ο Thierry Neuville ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο σημερινό shakedown στο ράλι Σουηδίας. Ο οδηγός του Hyundai i20 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική Skalla, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ott Tanak (Toyota Yaris) με διαφορά 2.2 δευτερολέπτων. Ο νικητής του εναρκτήριου αγώνα τον προηγούμενο μήνα στο Μοντε Κάρλο Sebastien Ogier (Citroen C3) ήταν τρίτος, ένα δέκατο πιο αργός από τον Tanak.


Η ειδική όπου έγινε το shakedown ήταν μήκους 6.86km και βρισκόταν κοντά στο service park στο Torsby. Συνολικά οι πέντε οδηγοί που ολοκλήρωσαν πίσω από τον Neuville χωρίζονταν από μόλις 0.6 δέκατα του δευτερολέπτου.


«Είχα πολύ καλή αίσθηση του αυτοκινήτου προς το τέλος. Δυσκολεύτηκα λίγο στο πρώτο πέρασμα και προσάρμοσα ρυθμίσεις για το δεύτερο όπου όλα πήγαν καλά. Οι συνθήκες στο δρόμο άλλαζαν συνεχώς και η διαδρομή γινόταν όλο και γρηγορότερη, όπως γίνετε πάντα άλλωστε στη Σουηδία,» εξήγησε ο Neuville.


O Jari-Matti Latvala με το Yaris ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα, ενώ ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) ήταν ο οδηγός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο δεύτερο. Ο Neuville σημείωσε τον απόλυτο χρόνο στο τρίτο πέρασμα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι οδηγοί έκαναν και τέταρτο πέρασμα από τη διαδρομή.


Ο Kris Meeke (Toyota Yaris) ολοκλήρωσε τέταρτος 0.2 πίσω από τον Ogier στο τελευταίο του πέρασμα και ενώ προηγουμένως οι θεατές τον βοήθησαν στο δεύτερο του πέρασμα να επανέλθει στο δρόμο μετά που κόλλησε σε snowbank μετά από άλμα 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό. Οι δυο οδηγοί της M-Sport, Elfyn Evans και Teemu Suninen συμπλήρωσαν την εξάδα.

Αποτελέσματα shakedown

1. Thierry Neuville  Hyundai i20 4m05.0s
2. Ott Tänak  Toyota Yaris 4m07.2s
3. Sébastien Ogier  Citroën C3 4m07.3s
4. Kris Meeke  Toyota Yaris 4m07.5s
5. Elfyn Evans  Ford Fiesta 4m07.7s
6. Teemu Suninen  Ford Fiesta 4m07.8s
7. Esapekka Lappi  Toyota Yaris 4m08.4s
8. Sébastien Loeb  Hyundai i20 4m08.8s
9. Jari-Matti Latvala  Toyota Yaris 4m09.2s
10. Andreas Mikkelsen  Hyundai i20 4m10.0s

Exit mobile version