Rally Sweden 2019: Νίκη Tanak

O Ott Tanak είναι ο μεγάλος νικητής του Rally Σουηδίας, με τους Esapekka Lappi και Thierry Neuville να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Ο Εσθονός είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μία μεγάλη διαφορά, από τους διεκδικητές της δεύτερη θέσεις, έτσι είχε εύκολο έργο για τις τρεις τελευταίες ειδικές του αγώνα, κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Tanak πήρε και τους 5 βαθμούς της PowerStage, και φεύγει από την Σουηδία με το μέγιστο το βαθμών.

Ταχύτερος από τους μονομάχους της δεύτερης θέσης ήταν ο Esapekka Lappi, όντας ταχύτερων των Neuville, Mikkelsen και Evans στα δύο περάσματα της ειδικής Likenas, χτίζοντας μία διαφορά 4.4 δευτερολέπτων από τον Neuville πριν την τελευταία ειδική.
Ο Βέλγος πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε, αλλά έπρεπε να παλεύει συνεχώς με το Hyundai i20 Coupe WRC ώστε να κινηθεί στον ρυθμό που ήθελε και να μείνει στον δρόμο, έτσι περιορίστηκε στην τρίτη και τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Andreas Mikkelsen κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση παρόλο που ήταν ο πιο αργός από τους τέσσερις διεκδικητές των δύο τελευταίων θέσεων του βάθρου.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans, που κατάφερε να πλησιάσει τον Mikkelsen, κερδίζοντας την 17η ειδική, αλλά όχι αρκετά ώστε να τον περάσει.

Ο Kris Meeke ήταν ταχύτερος από τον Sebastien Loeb, έτσι δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την 6η θέση, με τον Γάλλο 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να τερματίζει στην 7η.

Ο Pontus Tidemand κινήθηκε σε ικανοποιητικό ρυθμό και στις τρεις τελευταίες ειδικές του αγώνα, τερματίζοντας στην 8η θέση, προσφέροντας βαθμούς στην M-Sport Ford για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ole Christian Veiby, με το Volkswagen Polo R5 και ο Janne Tuohino με το Ford Fiesta WRC.

Οι μηχανικοί της M-Sport δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να επισκευάσουν το Fiesta WRC του Φινλανδού, ο οποίος επέστρεψε στις ειδικές, έχοντας καλό ρυθμό στις δύο τελευταίες.

Οι Jari-Matti Latvala και Marcus Gronholm τερμάτισαν τον αγώνα τους χωρίς προβλήματα. Ο Φινλανδός 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε για το εάν θέλει να αγωνιστεί πάλι σε κάποιον αγώνα του WRC και η απάντηση ήταν άκρως κατηγορηματική. Ο Latvala κέρδισε την πρώτη ειδική της ημέρας.
Πηγή: totalracing.gr