Rally Sweden 2019 – Μέρα 2η: Ο Suninen στην πρωτοπορία

Εγκαταλείψεις, ανατροπές και μια ευχάριστη έκπληξη είχε η δεύτερη μέρα στον αγώνα της Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου loop όλα κύλισαν φυσιολογικά, όμως στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές όλα ήταν διαφορετικά.


Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις κατάφερε με εκπληκτική οδήγηση και καθαρή γραμμή να αναρριχηθεί από την πέμπτη θέση στην πρώτη μέχρι το τέλος της μέρας, κερδίζοντας μάλιστα και δυο από τις εφτά ειδικές του σκέλους.


Η μάχη για την πρωτιά είναι ορθάνοικτη καθώς ο δεύτερος Ott Tanak (Toyota Yaris) είναι μόλις δυο δευτερόλεπτα πίσω από τον Φιλανδό. Αν και πήρε νωρίς την πρωτοπορία, δεν κατάφερε να παραμείνει εκεί, όμως αύριο θα επιδιώξει να επανέλθει με απώτερο σκοπό τη νίκη.


Πολύ καλό ρυθμό είχε ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ο οποίος μπροστά στους συμπατριώτες του απόδωσε τα μέγιστα και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ακόμα ένα Ford Fiesta, αυτό του Elfyn Evans είναι στα ψηλά. Ο Βρετανός, ο οποίος ξεκινούσε όπως και ο ομοσταυλός του από ιδανική θέση, είναι τέταρτος 10.8 δευτερόλεπτα από τις θέσεις του βάθρου και ελπίζει βάσιμα σε ένα καλό αποτέλεσμα.


Το μοναδικό Citroen C3 που είναι στον αγώνα είναι αυτό του Esapekka Lappi και είναι στην πέμπτη θέση γενικής. Ο Φιλανδός είχε ένα παρατεταμένο σπινάρισμα χωρίς ευτυχώς να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο. Έκτος είναι ο Sebastien Loeb (Hyundai i20) και έβδομος ο Thierry Neuville ο οποίος ξεκινούσε δεύτερος στις ειδικές σήμερα και έχανε χρόνο ειδικότερα στο δεύτερο πέρασμα όπου είχε και δυο σπιναρίσματα, καταστρέφοντας τα αεροδυναμικά του αυοτκινήτου.


Την οκτάδα συμπληρώνει ο Kris Meeke (Toyota Yaris) ο οποίος έχασε πάρα πολλή χρόνο στην προτελευταία ειδική καθώς έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου.
Άτυχοι της μέρας είναι οι Sebastien Ogier (Citroen C3) και Jari-Matti Latvala. Ο πρωταθλητής είδε τις ελπίδες του για διάκριση να εξανεμίζονται όταν στην έκτη ειδική κόλλησε στο χιόνι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Από την πλευρά του ο Latvala ήταν σε μεγάλη μέρα και κατάφερε μάλιστα να περάσει πρώτος στην πέμπτη ειδική. Στην τελευταία ειδική της μέρας και ενώ ήταν δεύτερος, κόλλησε όπως και ο Ogier στο χιόνι με αποτέλεσμα να χάσει 20 λεπτά. Και οι δυο θα επανεκκινήσουν αύριο.


Στην κατηγορία WRC 2 PRO, ο Mads Ostberg με Citroen είναι ο οδηγός που προηγείται έχοντας άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου Kale Rovanpera (Skoda Fabia) ενώ στην κατηγορία WRC 2 οι Ole Christian Veiby και Johan Kristoffersson, αμφότεροι με Polo R5, κατέχουν τις δυο πρώτες θέσεις.

Οκτώ ειδικές περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) 1:11:05.3
2. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2.0
3. Mikkelsen / Jaeger-Amland (Hyundai i20 WRC) +17.8
4. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +28.6
5. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +42.0
6. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +48.8
7. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +52.7
8. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +53.1
9. Tidemand / Floene (Ford Fiesta WRC) +1:24.4