Rally RACC – Rally de España – Shakedown: 1-2 η Toyota

Η βροχή στο σημερινό shakedown του Rally RACC – Rally de España έφερε τους διαγωνιζόμενους σε δίλημμα ως προς την σωστότερη επιλογή ελαστικών για την προθέρμανση των 4,21 χιλιομέτρων της θρυλικής ειδικής Coll de La Teixeta.

Η Toyota που έχει βάσιμες ελπίδες να σφραγίσει τον τίτλο σε αυτό τον αγώνα, ήταν η ομάδα που έστειλε πρώτη τα αυτοκίνητα της με την μαλακή γόμα της Pirelli και δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Ο Ogier πήρε το μέγιστο από τα ελαστικά καθώς ήταν ο ταχύτερος στην διαδικασία με βρεγμένες συνθήκες, ξεπερνώντας τον Takamoto Katsuta κατά εννέα δέκατα του δευτερολέπτου στο τρίτο πέρασμα.

Μια πιθανή νίκη του Ogier στην Καταλονία θα σηματοδοτούσε την πρώτη του στην εποχή του Rally1, στην πέμπτη του εμφάνιση φέτος με την Ιαπωνική ομάδα.

«Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι, να έχουμε εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και να πάμε για τη νίκη», είπε ο Ogier προσθέτοντας, «Δεν θα είναι εύκολο για εμάς αύριο. Όλες οι ειδικές έχουν κοψίματα, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο μετά το πέρασμα μερικών αυτοκινήτων. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε.».

Τις πρώτες δυο θέσεις της γενικής κατάταξης κατέλαβαν τα Toyotaμετά που οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίστηκαν με τα σκληρά ελαστικά. Εκεί που έμοιαζε για το 1-2-3-4 του Ιάπωνα κατασκευαστή ο Pierre-Louis Loubet ήταν αυτός που έβαλε την μαλακή γόμα για να πλασαριστεί τρίτος στην κατάταξη, ενδιάμεσα των τεσσάρων GR Yaris.

Ο οδηγός του Ford Puma, ήταν μόλις 1,2 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ogier και βελτίωσε τους χρόνους του αφήνοντας πίσω του τους Kalle Rovanpera και Elfyn EVvans.  Ο Gus Greensmith είχε την ίδια προσέγγιση με τον ομόσταβλό του στην M-Sport και πλασαρίστηκε έκτος και τον ακολούθησαν οι Adrien Fourmaux και Craig Breen.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pepe Lopez και Alejandro Cachón που αγωνίζονται στην κατηγορία WRC2, με τον Ott Tanak να είναι ο καλύτερος οδηγός μεταξύ των Hyundai i20 N όπου τερμάτισε στην 11η θέση.

Αποτελέσματα shakedown

1. Sébastien OGIER Toyota GR Yaris 2min 40.1sec
2. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +0.9sec
3. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +1.2sec
4. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +1.4sec
5. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +1.5sec
6. Gus GREENSMITH Ford Puma +2.5sec
7. Adrien FOURMAUX Ford Puma +6.0sec
8. Craig BREEN Ford Puma +10.3sec
9. Pepe LÓPEZ Hyundai i20 N Rally2 +12.1sec
10. Alejandro CACHÓN Citroën C3 Rally2 +12.2sec