Rally RACC – Rally de España – Μέρα 1η: Μπροστά ο Neuville

2021 FIA World Rally Championship Round 11, Rally de España 14-17 October 2021 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Στην άσφαλτο της Καταλονίας αγωνίζονται αυτό το τριήμερο οι πρωταγωνιστές του WRC και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ίσως κριθεί και ο Παγκόσμιος τίτλος.

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας βρίσκει πρώτο τον Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος μπορεί να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου, κυνηγά όμως τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Neuville ξεκίνησε κάπως νωθρά τη μέρα όμως κρατήθηκε κοντά στα Yaris των Evans και Ogier.

Στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές αύξησε το ρυθμό του και με ένα πολύ καλό χρόνο στην La Granadella πέρασε επικεφαλής του αγώνα, διατηρώντας το προβάδισμα του μέχρι και το τέλος της έκτης και τελευταίας ειδικής της Παρασκευής.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ήταν αυτός που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα κερδίζοντας δυο ειδικές από τις έξι σημερινές, (τις υπόλοιπες τέσσερις κέρδισε ο Neuville). Ο Βρετανός είναι στη διεκδίκηση του τίτλου και στις πρώτες έξι ειδικές του αγώνα ήταν ταχύτερος από τον ομόσταυλό του και συνδιεκδικητή του τίτλου Sebastien Ogier. Έχει μια διαφορά της τάξης των 17 δευτερολέπτων από τον Ogier όντας δεύτερος γενικής.

Από την πλευρά του ο Ogier  (Toyota Yaris) δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να είναι ανταγωνιστικός ενώ παραπονέθηκε και για υποστροφή στο Yaris. Δεν είχε την αυτοπεποίθηση για να πιέσει και προς το παρόν είναι τρίτος.

Ο Dani Sordo με το δεύτερο Hyundai i20 είναι τέταρτος και πιέζει τον Ogier. Απέχει 5.4 δευτερόλεπτα από την τελευταία του βάθρου και αναμφίβολα θα την κυνηγήσει στον αγώνα της πατρίδας του.

Πέμπτος είναι ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris). Ο νεαρός αφενός δεν παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να πιέσει μέσα στις στροφές και αφετέρου δεν θα εμπλακεί στη μάχη του τίτλου μεταξύ των Ogier και Evans.

O Adrien Fourmaux (Ford Fiesta) είναι στην έκτη θέση, με τον ομόσταυλό του Gus Greensmith να είναι έβδομος. Οι Oliver Solbergκαι Nil Solanis είναι στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα αγωνιζόμενοι αμφότεροι με Hyundai i20 WRC.

Στην κατηγορία WRC2 ο Mads Ostberg μετά τα προβλήματα με το Citroen αλλά και το σκασμένο ελαστικό δύσκολα θα διατηρήσει τα σκήπτρα στην κατηγορία. Ο Eric Camilli επίσης με Citroen C3 είναι αυτός που προηγείται, με τους Teemu Suninen (Hyundai i20 NRally2) και Erik Cais (Ford Fiesta MKII) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Εφτά ειδικές περιλαμβάνει η αυριανή μέρα με την τελευταία να είναι η υπερειδική και να διεξάγετε στο Salou.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

POS. DRIVER   TIME
1. Neuville 1hr 01min 26.6sec
2. Evans +0.7sec
3. Ogier +19.4sec
4. Sordo +24.8sec
5. Rovanperä +38.0sec
6. Fourmaux +1min 10.2sec