Rally Monte Carlo 2020: Νίκη για τον ιπτάμενο Neuville

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ο Thierry Neuville και κατ’επέκταση η Hyundai. Ο Βέλγος είχε σήμερα καταιγιστικό ρυθμό και από την τρίτη θέση που ξεκίνησε τη μέρα, έκανε άλμα δυο θέσεων κερδίζοντας τον αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από νωρίς επιτέθηκε στα δυο Toyota Yaris και μέχρι το τέλος του πρώτου περάσματος από τις δυο ειδικές είχε ήδη ανέβει στην πρώτη θέση. Στην επανάληψη συνέχισε να είναι ταχύτερος και στην προτελευταία ειδική είχε ήδη αυξήσει τη διαφορά από το δεύτερο Elfyn Evans στα 11 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία ειδική κινήθηκε με τέρμα το γκάζι, σημειώνοντας ίδιο χρόνο με τον Ogier, όμως ακόμα και έτσι κέρδισε τους πέντε επιπλέον βαθμούς που προσφέρει η power stage, ενώ παράλληλα πήρε πίσω το αίμα του καθώς πέρυσι στον ίδιο αγώνα έχασε για μόλις δέκατα του δευτερολέπτου.

Η ομάδα της Toyota φεύγει από το Μόντε Κάρλο με γλυκόπικρη γεύση. Ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στη νίκη, όμως την τελευταία μέρα οι Sebastien Ogier και Elfyn Evans δεν κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους τον Thierry Neuville.

Ο Ogier κατάφερε στην τελευταία ειδική να περάσει τον ομόσταυλό του και να ολοκληρώσει δεύτερος, με τον Evans, ο οποίος είχε ταχύτητα και διάρκεια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να συμβιβάζετε με την τρίτη θέση.

Μετά από ένα δύσκολο αγώνα ο Esapekka Lappi κατάφερε να τερματίσει με το Ford Fiesta τέταρτος ενώ ο 19χρονος Kale Rovanpera, οδηγώντας για πρώτη φορά αυτοκίνητο WRC κατάφερε να τερματίσει πέμπτος γενικής.

Ο Sebastien Loeb (Hyundai i20) είχε ακόμα ένα τετακέ σήμερα και έχασε ακόμα μια θέση, τερματίζοντας τελικά έκτος. Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) και Teemu Suninen (Fodr Fiesta) συμπλήρωσαν την οκτάδα.