Rally Marmaris-Πρώτη μέρα: Ο Τσουλόφτας τέταρτος γενικής

Η ολοκλήρωση του της πρώτης μέρας του  Mamaris Rally 2017 Rally of Turkey, βρίσκει το πλήρωμα των Αλέξανδρο Τσουλλόφτα και Αντώνη Χρυσοστόμου στην τέταρτη θέση γενικής. Ο δεύτερος Κύπριος οδηγός Mustafa Bulutiglulari με συνοδηγό τον Nebil Oneral βρίσκεται στην 7η θέση. Ο αγώνας αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες θεατές, καθώς θέλησαν να δουν από κοντά την πρόβα τζενεράλε για την TOSFED για το WRC 2018.

Σε δηλώσεις του, το πλήρωμα των Τσουλλόφτα-Χρυσοστόμου μας ανέφερε ότι σήμερα κινήθηκαν σε ένα ασφαλισμένο τέμπο με κύριο στόχο τον τερματισμό. Τρέχουν σε μια χώρα εντελώς άγνωστη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πληρώματα, τα οποία έχουν τρέξει τις ειδικές διαδρομές πολλαπλές φορές.  Η διαφορά με το δεύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας τους είναι στα τέσσερα λεπτά και δεν νιώθουν την παραμικρή πίεση. Αρχικός στόχος τους ήταν η απόκτηση εμπειριών από αγώνες του εξωτερικού και σίγουρα το να φιγουράρουν στην τέταρτη θέση γενικής μπροστά από πολλά αυτοκίνητα κατηγορίας R5, για αυτούς είναι μεγάλη επιτυχία και νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Όσο αφορά την απόφαση να τρέξουν στον συγκεκριμένο αγώνα, πάρθηκε την περασμένη Κυριακή και σίγουρα μετά από 200 χιλιόμετρα στα βουνά της Τουρκίας με ένα αυτοκίνητο υποβαθμισμένο σε σχέση με τα Lancer Evolution 9 που οδηγούσανε στην Κύπρο, η τέταρτη θέση μιλάει από μόνη της.

Στον καθεαυτό αγώνα η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα έγινε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην παρουσία του Τούρκου υπουργού νεολαίας και αθλητισμού Dr. Osman Aşkın Bak.

Ο φετινός αγώνας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για την διοργάνωση αλλά και τους ιθύνοντες της FIA για τον λόγο ότι είναι ένας αγώνας Candidate για το πρωτάθλημα WRC 2018. Παρόν στον αγώνα ήταν και οι FIA Rally Manager Jarmo Mahonen, FIA Safety Delegate Michele Mouton, FIA Sporting Delegate Arnaud Crepin, FIA Medical Delegate Jean Duby και WRC officers Simon Larkin και Oliver Ciesla.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας έχουμε στην πρωτοπορία το πλήρωμα της ομάδας Castrol Ford Turkey Murat Bostanci και Onur Vatansever και ένα Ford Fiesta R5, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Orhan Avcioğlu και Burçín Korkmaz με ένα Skoda Fabia R5, ενώ τρίτοι είναι οι Yağiz Avci και Bahadir Gücenmez με ένα Peugeot 208 T16 R5. Στην τέταρτη θέση και όπως προαναφέραμε βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσουλλόφτας μαζί με τον Αντώνη Χρυσοστόμου και ένα Mitsubishi Lancer Evolution IV.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Κυριακή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και μια υπέρ ειδική διαδρομή συνολικής απόστασης 106,7 αγωνιστικών χιλιομέτρων, πριν φτάσουν στην ράμπα του τερματισμού.  Εμείς κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα διαγωνιζόμενα πληρώματα και ιδιαίτερα στα Κυπριακά.