Rally Liepāja 2019 – Shakedown: Πετούσε ο Solberg, άσχημο ξεκίνημα για Τσουλόφτα

Το ντεμπούτο του Oliver Solberg στην κατηγορία ERC1 Junior στο Rally Liepāja δε θα μπορούσε να συνοδευτεί με καλύτερο τρόπο καθώς ο νεαρός ήταν ο ταχύτερος στο σημερινό shakedown και πιο συγκεκριμένα στην κατατακτήρια διαδρομή.


Οδηγώντας το Volkswagen Polo GTI R5 για πρώτη φορά σε χώμα, ο 17χρονος υιός του Peter Solberg ολοκλήρωσε τη μήκους 3km διαδρομή με χρόνο 1:29.590, αφήνοντας δεύτερο τον περσινό πρωταθλητή Alexei Lukyanuk. «Είχα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων καθώς ξεκινούσα από τις πίσω θέσεις και είχα καθαρή γραμμή. Πίεσα και είμαι πολύ ευχαριστημένος», ανέφερε ο Solberg.


Παρά το γεγονός ότι έγραψε το δεύτερο χρόνο, ο Lukyanuk δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το Citroen CE R5. «Δεν ήταν φανταστικά. Έκανα συνεχώς ρυθμίσεις με το στήσιμο αλλά τίποτα δεν δούλεψε όπως θα ήθελα. Δυσκολεύομαι πολύ να οδηγήσω το αυτοκίνητο προ το παρόν καθώς από τη μια είναι πολύ μαλακό και από την άλλη έχει αρκετές αστάθειες σε ορισμένα σημεία».


Ο Λετονός Mārtiņš Sesks, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα πέρυσι στην κατηγορία FIA ERC3 Junior η οποία υποστηρίζετε από την Pirelli, ήταν τέταρτος ταχύτερος στην πρώτη του επαφή με αυτοκίνητο R5. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Łukasz Habaj έμεινε πέμπτος, ενώ ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ERC1 Chris Ingram ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα.
Όσον αφορά το δικό μας πλήρωμα, οι Τσουλόφτας/Χρυσοστόμου δεν τα πήγαν καθόλου καλά στην κατατακτήρια διαδρομή. Στην πρώτη διαδρομή των ελεύθερων δοκιμαστικών σημείωσαν τον 17o χρόνο ενώ στη δεύτερη βελτιώθηκαν γράφοντας τον 11o χρόνο. Η κατατακτήρια διαδρομή αποδείχτηκε καταστροφική καθώς αρχικά το πλήρωμα έχασε την πρώτη κλειστή στροφή, ενώ στη συνέχεια ο κινητήρας έσβησε συνολικά τρείς φορές, με τον Τσουλόφτα να αναφέρει ότι το πρόβλημα υπήρχε από τις δοκιμές που προηγήθηκαν τη Δευτέρα. Αυτή η εξέλιξη τους άφησε στην 43η θέση.

Ο κυρίως αγώνας ξεκινά αύριο όπου περιλαμβάνει πέντε ταχύτατες ειδικές διαδρομές, ενώ ολοκληρώνετε τη Κυριακή με ακόμα οκτώ ειδικές διαδρομές.

results