Rally Italia Sardegna 2023: Κέρδισε και διατήρησε τις ελπίδες για τίτλο ο Neuville

O Thierry Neuville είναι ο νικητής του Rally Italia Sardegna. Ο Βέλγος θριάμβευσε στο 1-2 της Hyundai, με τον ομόσταβλο του Esapekka Lappi να τερματίζει δεύτερος με διαφορά 33 δευτερολέπτων.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Neuville στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ ήταν η πρώτη φετινή τόσο του Βέλγου όσο και της Hyundai, με την Κορεάτικη μάρκα να μειώνει στους 23 βαθμούς την διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Toyota GAZOO Racing.

Το προβάδισμα στον γρήγορο και πολύ δύσκολο λόγω συνθηκών αγώνα άλλαξε κάτοχο εννέα φορές. Μέχρι που ο Thierry Neuville πήρε την πρωτοπορία εκμεταλλευόμενος κα την αποχώρηση του Sébastien Ogier που βγήκε εκτόε δρόμου στην προτελευταία ειδική του Σαββάτου.

Παράλληλα στην ίδια ειδική ξεπέρασε τον Esapekka Lappi και πήρε άνετο πλεονέκτημα πριν από τις τέσσερις τελευταίες ειδικές της Κυριακής. «Προφανώς ήταν ένα δύκσολο Σαββατοκύριακο», είπε ο Neuville, ο οποίος είναι τώρα 25 βαθμούς πίσω από τον Kalle Rovanperä. «Ήρθαμε εδώ με την πεποίθηση ότι μπορούσαμε να παλέψουμε  για τη νίκη, αλλά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη και χάσαμε λίγο χρόνο. Χθες βρεθήκαμε στην πρωτοπορία και έπρεπε να το διαχειριστούμε μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη νίκη για την ομάδα φέτος, είναι το 1-2 και επίσης η πρώτη για τον αγωνιστικό διευθυντή Cyril Abiteboul. Ο Craig Breen είναι επίσης στις αναμνήσεις μας. Θέλαμε τη νίκη στην Κροατία γι’αυτόν, αλλά το καταφέραμε τώρα».

Ο Rovanperä ολοκλήρωσε το βάθρο τερματίζοντας τρίτος, φέρνοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα μετά απο πέντε συμμετοχές στο  Rally Italia Sardegna. Παρόλο που έμεινε 1 λεπτό και 22,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lappi, εντούτοις κατάφερε να κερδίσει την power stage μαζεύοντας ακόμα πέντε βαθμούς.

 

Ο Evans δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό με το GR Yaris και έχασε περίπου τρία λεπτά όταν το ψυγείο του αυτοκινήτου υπέστη ζημιά σε μια διασταύρωση με νερό, τερματίζοντας τελικά τέταρτος γενικής.

Ο Dani Sordo παραλίγο να τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα με το Hyundai i20 N, όμως αποσύρθηκε στην δεύτερη ειδική της Κυριακής λόγω Βλάβης στην εξάτμιση.

Αυτή η αποχώρηση άνοιξε το δρόμο στον Andreas Mikkelsen να πάρει αυτός την πέμπτη θέση γενικής και παράλληλα να κερδίσει την WRC2 μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε, καθώς ο πρωτοπόρος Andrien Fourmaux από την πρώτη θέση είχε έξοδo στην power stage με αποτέλεσμα η νίκη να πάει στον Mikkelsen.

Η σεζόν του WRC μπαίνει στο δεύτερο μισό με την πολυαναμενόμενη επίσκεψη στην Αφρική αργότερα αυτό το μήνα. Το θρυλικό Safari Rally Kenya θα έχει επίκεντρο την Naivasha και λαμβάνει χώρα από τις 22 μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Τελικά αποτελέσματα

1. Neuville 3hr 40min 1.4sec
2. Lappi +33.0sec
3. Rovanperä +1min 55.3sec
4. Evans +5min 20.5sec
5. Mikkelsen (WRC2) +9min 33.3sec