Rally Italia Sardegna 2021 – Μέρα 1η: Σημαντικό προβάδισμα για Tanak

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ott Tanak (Hyundai i20) ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Rally Italia Sardegna, πέμπτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Ο Εσθονός έχοντας καθαρό δρόμο μπροστά του κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας τις πρώτες πέντε ειδικές της μέρας και με το τέλος του πρώτου σκέλους είναι 19.4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομσταυλό του Dani Sordo.

Ο Ισπανός ήταν σε όλη τη διάρκεια της μέρας σε μάχη με τον Sebastien Ogier. Στις πρώτες ειδικές εξέφρασε παράπονα για τα ελαστικά αφού δεν είχε την αυτοπεποίθηση για να πιέσει. Μετά την ανασυγκρότηση η κατάσταση άλλαξε προς το θετικό αφού πλέον ήταν σε θέση να πιέσει. Κέρδισε τις τρείς τελευταίες ειδικές της μέρας και προς το παρόν είναι δεύτερος γενικής.

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) είχε δύσκολο έργο αφού ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές καθαρίζοντας το δρόμο. Εντούτοις σημείωσε αξιοθαύμαστους χρόνους και μετά απο μεγάλη προσπάθεια είναι τρίτος γενικής. Τον χωρίζουν 16.8 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Sordo και αύριο με καλύτερη θέση στο δρόμο έχει την προοπτική να ανατρέψει την κατάσταση.

Μεγάλες μάχες έγιναν και για την τέταρτη θέση μεταξύ των Elfyn Evans (Toyota Yaris) και Thierry Neuville (Hyundai i20). Οι δυο τους μέχρι και την τρίτη ειδική αντάλλασσαν θέση όμως από κει και πέρα ο Neuville όντας τέταρτος άνοιξε μια μικρή απόσταση η οποία όμως εξαφανίστηκε στην έβδομη ειδική καθώς είχε σκασμένο ελαστικό.

Αυτό επέτρεψε στον Evans να πάρει τη θέση όμως ο Neuville συνέχισε να είναι ταχύτερος από τον Βρετανό και στην όγδοη και τελευταία ειδική της μέρας μείωσε στο ελάχιστο τη μεταξύ τους διαφορά (1.2). Με το ρυθμό που είχε σήμερα ο Βέλγος λογικά αύριο δε θα δυσκολευτεί να πάρει πίσω τη θέση.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris). Μεγάλος άτυχος σήμερα ήταν ο Kalle Rovanpera. Ο νεαρός είχε καλό ξεκίνημα όμως μια σπασμένη ανάρτηση στην τέταρτη ειδική τον έθεσε εκτός αγώνα. Εκτός αγώνα τέθηκαν επίσης και τα Ford Fiesta των Teemu Suninen (Έξοδος) και Gus Greensmith (μηχανικό πρόβλημα).

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Tänak 1hr 26min 58.0sec
2. Sordo +19.4sec
3. Ogier +36.2sec
4. Evans +1min 2.0sec
5. Neuville +1min 3.2sec
6. Katsuta +1min 26.1sec