Rally Italia Sardegna 2020 – Μέρα 2η: Κοντά στη νίκη ο Sordo

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και η δεύτερη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας. Ο Dani Sordo είναι πολύ κοντά στη νίκη η οποία αν έρθει θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη στην Ιταλία.

Ο οδηγός της Hyundai κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 27 δευτερόλεπτα διαφορά από το δεύτερο Sebastien Ogier (Toyota Yaris). Πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη καθώς το μόνο που απομένει είναι να

Μεγάλη μάχη γίνεται για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Sebastien Ogier και Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Ogier έχασε τη θέση από τον Neuville στη 10η ειδική καθώς έσβησε η μηχανή όμως στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και ξαναπέρασε μπροστά από τον Βέλγο.

Από την πλευρά του ο Neuville ξεκίνησε τη μέρα έχοντας δυο ρεζέρβες και αυτό του προκαλούσε αστάθεια. Εντούτοις κατάφερε να κινηθεί γρήγορα και να περάσει τον Ogier όμως ο Γάλλος στην τελευταία ειδική της μέρας κατάφερε να ξαναπεράσει δεύτερος.

Τέταρτος γενικής είναι ο Elfyn Evans (Toyota Yaris). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κινήθηκε εκ του ασφαλούς αφού θέλει να εξασφαλίσει βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) ξεκίνησε δεύτερος σήμερα όμως δεν είχε την ταχύτητα να ακολουθήσει και μοιραία οπισθοχώρησε στην Πέμπτη θέση. Μέτρια ήταν η μέρα για τον Ott Tanak ο οποίος είναι έκτος, με τον Pierre Loubet (Hyundai i20) να είναι έβδομος.

Εκτός αγώνα τέθηκαν οι Gus Greensmith (Ford Fiesta) από μηχανικό πρόβλημα και Kale Rovanpera ο οποίος κτύπησε το αυτοκίνητο σε δέντρο.

Απομένουν τέσσερις ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Dani Sordo έχει σαφές προβάδισμα και η Hyundai είναι κοντά σε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ιταλία.