Rally Italia Sardegna 2020 – Μέρα 1η: Επικεφαλής ο Sordo

Η πρώτη μέρα του αγώνα Rally Italia Sardegna 2020 έχει ολοκληρωθεί και ο Dani Sordo (Hyundai i20) είναι ο οδηγός που έχει τεθεί επικεφαλής στον αγώνα.

Έξι ειδικές διαδρομές περιλάμβανε η σημερινή μέρα και η σειρά εκκίνησης έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Dani Sordo, ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις βρήκε καθαρό δρόμο μπροστά του και κατάφερε να σημειώσει κορυφαίους χρόνους. Στην πρώτη ειδική ήταν πίσω από τα δυο Fiesta των Suninen και Lappi όμως από κει και πέρα με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να αναρριχηθεί πρώτος στην τέταρτη ειδική και με το τέλος της μέρας απέκτησε προβάδισμα 17 δευτερολέπτων από το δεύτερο Teemu Sininen.

Ο Φιλανδός οδηγός της M-Sport έκανε ότι ήταν δυνατόν όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Sordo. Εντούτοις, η μέρα εξελίχθηκε αρκετά καλά για τον Suninen και ο οδηγός της M-Sport νοιώθει σαφώς ικανοποιημένος.

Τρίτος είναι ο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Βέλγος φάνηκε άτυχος σήμερα καθώς το i20 έσβησε σε δυο περιπτώσεις σε hairpinαναγκάζοντας τον να χάσει χρόνο. Δεν το έβαλε κάτω όμως και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μισό της μέρας κάλυψε αρκετό από το χαμένο χρόνο και από πέμπτος είναι όπως προαναφέραμε τρίτος.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris). Ξεκινούσε δεύτερος στις ειδικές σήμερα και όπως ήταν φυσικό έχανε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο κάτι που συνέβη και με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Elfyn Evans (Toyota Yaris) ο οποίος ξεκινούσε πρώτος και δυσκολεύτηκε περισσότερο από όλους.

Gus Greensmith (Ford Fiesta) και Pierre Loubet (Hyundai i20) είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα ενώ ο Ott Tanak (ToyotaYaris) είναι όγδοος. Ο Εσθονός είχε πρόβλημα με την ανάρτηση κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο και να τεθεί εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Θέματα με το τιμόνι είχε ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) στις δυο τελευταίες ειδικές, γεγονός που τον ανάγκασε να κινηθεί αργά, ενώ άτυχος ήταν και ο Esapekka Lappi (Ford Fiesta) ο οποίος αποχώρησε στη δεύτερη ειδική με μηχανικό πρόβλημα τη στιγμή που ήταν ήταν δεύτερος.

Ακόμα έξι ειδικές έχουν να αντιμετωπίσουν αύριο οι οδηγοί με τη μέρα να περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, την Monte Lerno, μήκους 22.08 αγωνιστικών χιλιομέτρων.