Home Rally Rally Italia Sardegna 2019 – Shakedown: Ταχύτερος ο Ogier

Rally Italia Sardegna 2019 – Shakedown: Ταχύτερος ο Ogier

Ο Sebastien Ogier ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο Shakedown του αγώνα Rally Italia Sardegna το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, παρά το γεγονός ότι κτύπησε το αυτοκίνητο σε πάσσαλο στο δεύτερο χιλιόμετρο της μήκους 3.92km διαδρομής στο Olmedo κατά το πρώτο πέρασμα.


Η σύγκρουση κατέστρεψε την πίσω ανάρτηση του Citroen C3, αναγκάζοντας τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να κινηθεί με αργό ρυθμό μέχρι το τέλος της διαδρομής. “Γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια ύπουλη στροφή μετά από μια πύλη”, ανέφερε ο Ogier. “Ήταν πολύ στενό hairpin μέσα από την πύλη και προφανώς δεν υπήρχε το πλάτος για να πάει με το πλάι το αυτοκίνητο. Νόμιζα ότι μπήκα με λίγη ταχύτητα, αλλά τελικά η ταχύτητα ήταν μεγαλύτερη από ότι υπολόγισα. Με λίγο κράτημα όντας πρώτος στο δρόμο κτύπησα στην εξωτερική πλευρά της πύλης με την πίσω αριστερή γωνιά του αυτοκινήτου καταστρέφοντας την ανάρτηση. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μου τη σημερινή μέρα”.


Ο Ogier δεν είχε τα απαιτούμενα εργαλεία και εξαρτήματα για να επιδιορθώσει τη ζημιά και η Citroën εξασφάλισε ειδική άδεια στέλνοντας μηχανικούς στην ειδική ούτως ώστε να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Μετά τις επιδιορθώσεις επέστρεψε στο shakedown σημειώνοντας χρόνο τον οποίο δεν μπόρεσε να κερδίσει κανείς μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ott Tanak (Toyota Yaris) με διαφορά 0.9 δέκατα του δευτερολέπτου, με τον Thierry Neuville να είναι τρίτος με διαφορά 1.7 δευτερόλεπτα στο τέταρτο του πέρασμα.


Ο Neuville με το Hyundai i20 και ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta επίσης είχαν επαφή με τον πάσσαλο στην πύλη, με τον τελευταίο να κάνει “ευκολία” στους υπόλοιπους καθώς με το κτύπημα στον πάσσαλο τον απομάκρυνε από τη διαδρομή.

Ο Tanak είχε τετ ακε σβήνοντας παράλληλα τη μηχανή του Yaris στα αρχικά σημεία του πρώτου περάσματος, ενώ ο Jari-Matti Latvala ήταν ο οδηγός που είχε τον ταχύτερο χρόνο από το πρώτο πέρασμα, πριν ο Ogier σημειώσει τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας.
Ο Teemu Suninen έτρεξε για πρώτη φορά με συνοδηγό τον Jarmo Letinen σημειώνοντας τον τέταρτο χρόνο, με τους Kris Meeke και Andreas Mikkelsen να γράφουν ακριβώς ίδιο χρόνο με τους Φιλανδούς.

Exit mobile version