Rally Italia Sardegna: νίκη στο νήμα για Tanak

Ο Ott Tanak κέρδισε το Rally Σαρδηνίας στο τέλος της τελευταίας ειδικής, κάμπτοντας την αντίσταση του Sebastian Ogier για μόλις δύο δέκατα, αφήνοντας τον Γάλλο δεύτερο. Τρίτος ο Dani Sordo, ο οποίος ξεπέρασε το ρεκόρ βάθρων του Markku Alén με 57.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής φάνηκε πως βγήκε κερδισμένος στο τέλος του Rally Σαρδηνίας, καταφέρνοντας να κρατηθεί μπροστά από τον Ott Tanak, ο οποίος προσπαθούσε να μαζέψει την διαφορά, μετά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το υβριδικό σύστημα τις προηγούμενες ημέρες. Ο οδηγός της Hyundai τελικά κατάφερε να υπερνικήσει τον Γάλλο πολυπρωταθλητή, ξεπερνώντας τον στο τέλος της τελευταίας ειδικής για μόνο δύο δέκατα του δευτερολέπτου, έχοντας ξεκινήσει την τελευταία δοκιμασία του αγώνα με την διαφορά στα έξι δευτερόλεπτα! Ο Ogier είχε κλατάρισμα και προσπάθησε να παραμείνει μπροστά, όμως δεν ήταν αρκετό και έτσι ο Εσθονός πανηγύρισε την νίκη του στην Σαρδηνία.

Τρίτος και κάνοντας το 1-3 για την Hyundai, τερμάτισε ο Dani Sordo σε ακόμα έναν αγώνα χωρίς σημαντικά λάθη. Ο πολύπειρος 41χρονος ξεπέρασε το ρεκόρ βάθρων το οποίο μοιραζόταν με τον Markku Alen, φτάνοντας πλέον τα 57 βάθρα και ανεβαίνοντας στην όγδοοη θέση της σχετικής κατάταξης.

Τέταρτος ολοκλήρωσε έναν κάπως απογοητευτικό αγώνα ο Elfyn Evans, ο οποίος δεν είχε τον ρυθμό να καταφέρει κάτι καλύτερο, ενώ πέμπτος ανέβηκε την ράμπα τερματισμού ο Gregoire Munster σε έναν μετρημένο αγώνα για τον ίδιο, αλλά και την M-Sport. Οι Adrien Fourmaux, Takamoto Katsuta και Thierry Neuville απείχαν πολύ και βρέθηκαν πιο πίσω στην γενική κατάταξη.

Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally είναι το Rally Πολωνίας, 27 με 30 Ιουνίου.

Πηγή:totalracing.gr