Rally Italia Sardegna – Μέρα 2η: Μπροστά ο Lappi με βραχεία κεφαλή

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η δεύτερη μέρα στο Ράλι Ιταλίας, όπου η πρωτοπορία του αγώνα άλλαξε συνολικά τέσσερις φορές κάτοχο.

Esapekka Lappi και Ott Tanak ήταν σε μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση με τον οδηγό της Toyota Gazzo Racing να ολοκληρώνει τη μέρα με βραχεία κεφαλή καθώς το προβάδισμα του είναι μόλις εφτά δέκατα του δευτερολέπτου.

Αγωνιζόμενοι σε έξι από τις οκτώ ειδικές της μέρας, αφού οι δυο τελευταίες ακυρώθηκαν, οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη αλλά και σκόνη, η οποία δημιούργησε ορισμένα προβλήματα το πρωί καθώς αργούσε να διαλυθεί.

Έχοντας ιδανική σειρά εκκίνησης, ο Lappi πήρε προβάδισμα στον αγώνα στην τρίτη ειδική όμως από κει και πέρα ανέλαβε τα ινία ο Tanak (Hyundai i20 N) διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι και την έκτη ειδική όπου ο Lappi παρόλο που στα αρχικά στάδια ήταν ταχύτερος, εντούτοις τελικά έμεινε δεύτερος μετά από σκασμένο ελαστικό.

Στην έκτη και τελευταία ειδική της μέρας όπως εξελίχθηκε, ο Lappi πέρασε πρώτος εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα που είχε ο Tanak στο σύστημα μετάδοσης.

Με ιδανική σειρά εκκίνησης ξεκινούσε σήμερα και ο Pierre-Louis Loubet με το Ford Puma και ο νεαρός σημείωσε ορισμένους πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και δίκαια είναι τρίτος γενικής.

Σε απόσταση βολής είναι ο ομόσταυλός του Craig Breen, ο οποίος είναι πέμπτος με μόλις έξι δέκατα διαφορά και αύριο η επίθεση θεωρείται δεδομένη.

Μια θέση στο βάθρο μπορεί να διεκδικήσει και ο Dani Sordo (Hyundai i20 N) αφού η διαφορά του ενός δευτερολέπτου από τον τρίτο του επιτρέπει να αισιοδοξεί για μια θέση στο βάθρο.

Ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) συμπληρώνει την πρώτη εξάδα, ενώ ακολουθεί στην έβδομη ο Takamoto Katsuta (GR Yaris). Ο Kalle Rovanpera (GR Yaris) που ξεκινούσε πρώτος σήμερα μέχρι το πρώτο πέρασμα από τις δυο πρώτες ειδικές κρατιόταν σχετικά καλά, όμως στην επανάληψη φυσιολογικά έχασε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο.

Ο Thierry Neuville έχασε αρκετό χρόνο στην πέμπτη ειδική μετά από πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του Hyundai i20 N και μοιραία έμεινε εκτός συναγωνισμού.

Οκτώ ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο. Τόσο η μάχη για την πρώτη θέση όσο και για την τρίτη εξακολουθεί να είναι ανοικτή και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.