Rally Islas Canarias 2019 – Shakedown: Ο Lopez τον καλύτερο χρόνο, άτυχος ο Τσουλόφτας

Ο οδηγός της Citroen Rally Team Pepe Lopez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην προκριματική διαδρομή του Rally Islas Canarias, κάνοντας ιδανική αρχή με την επιστροφή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Ο Lopez, ο οποίος επέστρεψε στην κατηγορία ERC1 Junior μετά την πλήρη εμπλοκή του το 2017 με την Peugeot Rally Academy, κατάφερε να κερδίσει πολύ δυνατούς και έμπειρους αντιπάλους, αφήνοντας δεύτερο το συμπατριώτη του και οδηγό της Hyundai Motor España, Iván Ares, με διαφορά μισού δευτερολέπτου.


Ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk με το Citroen C3 R5 ήταν τρίτος ταχύτερος, 1.3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Lopez. Ο José Antonio Suárez, ο οποίος έτρεξε σε προηγούμενες χρονιές στην κατηγορία ERC1 Junior, με το Hyundai i20 έγραψε τον τέταρτο χρόνο, με τον Pierre-Louis Lubet να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ενώ παράλληλα ήταν δεύτερος ταχύτερος στην κατηγορία ERC1 Junior. Οι Norbert Herczig και Vojtěch Štajf ήταν αρκετά καλοί στο δικό τους πέρασμα ολοκληρώνοντας στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.


Αρκετά καλό ήταν και ο Niki Mayr-Melnhof, ο οποίος στην επιστροφή του στο ERC έγραψε τον όγδοο χρόνο με το Ford Fiesta R5, ενώ ό παγκοσμίου φήμης Xevi Pons ολοκλήρωσε ένατος. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Łukasz Habaj έμεινε δέκατος με το ŠKODA Fabia R5,, 5.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο. Πίσω του ακολούθησαν οι Luis Monzón, Marijan Griebel , Yeray Lemes, Surhayen Pernía και Tibor Érdi Jr οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη 15αδα.


Όσον αφορά το δικό μας πλήρωμα, οι Τσουλόφτας/Χρυσοστόμου αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά σε ασφάλτινο αγώνα με αυτοκίνητο ασφάλτινων προδιαγραφών, φάνηκαν άτυχοι καθώς ένα τετ ακε στην κατατακτήρια διαδρομή δεν τους επέτρεψε να γράψουν ανταγωνιστικό χρόνο και αποτέλεσμα αυτού ήταν να ολοκληρώσουν στην 31η θέση.
Η δράση ξεκινά αύριο με την πρώτη ειδική η οποία είναι η Valsequillo – Festina, με την ώρα εκκίνησης να είναι στις 10.08 τοπική.

results