Rally Islas Canarias 2019 – Μέρα 1η: Ο Lukyanuk στην πρωτοπορία, ανεβάζει στροφές ο Τσουλόφτας

Ο Alexey Lukyanuk ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στο Rally Islas Canarias για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC με την διαφορά του από τον δεύτερο Pepe López να είναι μόλις στα 3,8 δευτερόλεπτα, με το δίδυμο να κερδίζει εναλλάξ τις ειδικές της μέρας.


Τόσο ο τρείς φορές νικητής του αγώνα Lukyanuk όσο και ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ERC1 Junior López έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές έκαστος από τις όχτο συνολικά, με τον οδηγό της Saintéloc Racing να βρίσκεται στην πρωτοπορία χάρη στην επικράτηση του στα δύο περάσματα από την μεγαλύτερη ειδική του αγώνα Tejeda.
Παρόλη την προσπάθεια και την οριακή διαφορά που κέρδισε ο Lukyanuk στις ελικοειδής ασφάλτινες ειδικές στις Κανάριες Νήσους, ο López κατάφερε να ανταποδώσει στην Las Palmas, επικρατώντας με 2,5 δευτερόλεπτα του Ρώσου στην μόλις 2,9 χλμ. ειδική στο τέλος της μέρας.


“Είναι ακόμα πολύ κοντά μας ο López, κάνει μια πραγματικά τρελή δουλειά”, δήλωσε ο Lukyanuk. “Όλοι οι άλλοι είναι πολύ πίσω μας, αλλά για εμάς είναι όλα εντάξει προς το παρών.
“Μετά την πρώτη ειδική διαδρομή είπα ότι πρέπει να πιέσουμε. Πέρυσι ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα για εμάς από την άποψη πίεσης, ήταν πιο εύκολο να κερδίσω δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω γιατί, ίσως κάποιοι οδηγοί να είναι πιο γρήγοροι αλλά και επειδή είμαστε ακόμα στο δρόμο στο να μάθουμε το νέο μας αυτοκίνητο και τα ελαστικά”.


Ο Lukyanuk όπως και ο López βρίσκονται στο τιμόνι ενός Citroën C3 R5, με τον τελευταίο να τρέχει για την εργοστασιακή ομάδα της Citroën Rally Team. Την πρώτη μέρα είχαμε μια απίστευτη μάχη για τη νίκη, ο επικεφαλής της κατηγορίας ERC1 Junior υστέρησε σε σχέση με την πλούσια εμπειρία του αντιπάλου του.


“Σίγουρα ο Lukyanuk έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας με την βοήθεια της Citroën España, έτσι θα δούμε. Θα αγωνιστούμε επίσης και για το ERC.
“Νομίζω ότι η Citroën πρέπει να είναι υπερήφανη για το αυτοκίνητό της, επειδή είναι πραγματικά ανταγωνιστικό”.


Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος ERC1, Chris Ingram, ηγείται της μάχης της τρίτης θέσης, τελευταίας θέσης του βάθρου, ενώ βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση στην κατηγορία ERC1 Junior. Είχε ένα αργό ξεκίνημα, ολοκληρώνοντας την SS1 μόλις στην 9η θέση για να πάρει την τρίτη θέση στο San Mateo από τον πρωταθλητή της ERC1 Junior 2017 Marijan Griebel.
Ο οδηγός της Baumschlager Rallye & Racing, Griebel, ήταν κάπως αργός αλλά γρήγορα σημείωσε πρόοδο, ολοκληρώνοντας την ημέρα 3.7 δευτερόλεπτα πίσω από το Ingram. Κάποια σύγχυση στη γραμμή εκκίνησης της Superspecial στο Las Palmas του κόστισε σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα και τις ελπίδες να επανέλθει στην τρίτη θέση πριν από το τέλος του πρώτου σκέλους.


Το δικό μας πλήρωμα, αυτό των Αλέξανδρου Τσουλοφτά/Αντώνη Χρυσοστόμου, τρέχει αυτό το Σαββατοκύριακο στον πρώτο του αμιγώς ασφάλτινο αγώνα, το Rally Islas Canarias,με στόχο να μαζέψουν εμπειρίες και να φέρουν όσο το δυνατό ένα καλό αποτέλεσμα. Αν και τερμάτισαν το πρώτο σκέλος 2 λεπτά και 49.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας τους López, είναι στην τέταρτη θέση στην κατηγορία τους και στην 17η γενικής. Ειδική με ειδική έδειξαν να προσαρμόζονται και αυτό φάνηκε στους χρόνους που έγραφαν, όπως επίσης και στις θέσεις που κέρδισαν στη γενική κατάταξη.


Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο με την διεξαγωγή οκτώ ειδικών διαδρομών συνολικής απόστασης 103,96 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

results