Rally Islas Canarias: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Bonato στις Κανάριες Νήσους

Ο Yoann Bonato πέτυχε την δεύτερη συνεχόμεν νίκη στο Rally Islas Canarias μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση στον δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2024 FIA σήμερα (Σάββατο.

Με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Benjamin Boulloud, ο Bonato ξεκίνησε το αποφασιστικό σκέλος των έξι ειδικών του Σαββάτου με ένα μικρό προβάδισμα 0,3 δευτερολέπτων έναντι του συμπατριώτη του Mathieu Franceschi. Κατάφεραν να κρατηθούν πρώτοι μετά από μια συναρπαστική μάχη με πολύ ζέστη που επικρατούσε στις Κανάριες νήσους και κέρδισαν τον αγώνα με δαφορά 2,8 δευτερόλεπτα.

Η νίκη του Bonato ήταν η πρώτη για το Citroën C3 Rally2 στο φετινό ERC, αλλά η δεύτερη για τη Michelin το 2024. Με το Skoda Fabia Rally2 του Franceschi επίσης εφοδιασμένο με Michelin, ο Γάλλος κατασκευαστής επεκτείνει το πλεονέκτημά του στο νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA για το 2024 για Προμηθευτές ελαστικών.

Για τον Franceschi, εν τω μεταξύ, οι δύο δεύτερες θέσεις στη σειρά τον ανέβασαν στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών ενόψει του Ράλι BAUHAUS της Σκανδιναβίας τον επόμενο μήνα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι», είπε ο Bonato μετά την τρίτη νίκη στην καριέρα του στο ERC. «Προσπαθήσαμε να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο για εμάς, την ομάδα, τα ελαστικά και το αυτοκίνητο. Ήταν ένα δύσκολο δεύτερο σκέλος με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν υψηλότερα, αλλά όλα ήταν εντάξει.»

Ο 40χρονος συνέχισε: «Κάνουμε μόνο τρεις διοργανώσεις στο ERC φέτος και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το καθένα θα είναι τέλειο. Αλλά με μια τόσο μικρή διαφορά σήμερα το πρωί έπρεπε να ξεκινήσουμε σαν να ήταν ένα νέο ράλι. Και λειτούργησε.»

Με τους βαθμούς πρωταθλήματος ως προτεραιότητά του, ο Franceschi παραδέχτηκε ότι έπρεπε να αντισταθεί στον πειρασμό να επιτεθεί στον Bonato, έναν πέντε φορές Γάλλο πρωταθλητή στην άσφαλτο, για την παρθενική του νίκη στο ERC, αν και σημείωσε ακόμα μια νίκησε ειδική στην SS11.«Προσπαθήσαμε να έχουμε καλό ρυθμό για να δούμε αν ήταν δυνατόν να πιέσουμε με τον Bonato», είπε η 24χρονoς.

«Αλλά ήταν πολύ απαιτητικό για να πάρουμε πολύ ρίσκο, οπότε για τους βαθμούς αποφασίσαμε να ηρεμήσουμε, να μείνουμε στο δρόμο και να πάμε στον τερματισμό. Είναι καταπληκτικό, δεν περιμέναμε ποτέ αυτό το αποτέλεσμα στις Κανάριες Νήσους γιατί είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, σε αντίθεση με τιςδιαδρομές σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, οπότε είμαστε τόσο χαρούμενοι. Μερικές φορές είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα, οπότε ακολουθήσαμε το σχέδιο».

Ο Alejandro Cachón κέρδισε μια συναρπαστική ισπανική μάχη για την τελευταία θέση στο βάθρο με το Toyota GR Yaris Rally2 του, νικώντας τον Diego Ruiloba για 2,7 δευτερόλεπτα, με τον Jose Antonio Suarez να τερματίζει πέμπτος. Ο Cachón προηγήθηκε μετά την τέταρτη ειδική, αλλά έπεσε πίσω στην κατάταξη έχοντας σκασμένο ελαστικό πριν ξεκινήσει την εκπληκτική του ανάκαμψη.

Ο πρωταθλητής του ERC Hayden Paddon ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος στην τρίτη θέση, αλλά με το Hyundai i20 N Rally2 που ήταν εξοπλισμένο με Pirelli να έχει πρόβλημα υποστροφής, ο Νεοζηλανδός έπρεπε να συμβιβαστεί με την έκτη θέση.

Ο πρωταθλητής του ERC3 Jon Armstrong κατέλαβε την έβδομη θέση στο Ford Fiesta Rally2 του μετά από προβλήματα ενδοεπικοινωνίας. Ο Mads Østberg είχε πρόβλημα με τα φρένα και τερμάτισε όγδοος, καθώς ο Yeray Lemes από τις Κανάριες Νήσους κατέλαβε την ένατη θέση, μια θέση μπροστά από τον Simon Wagner από την Αυστρία.

Ο πρωταθλητής του 2022 Efren Llarena, ο Enrique Cruz, ο Alexey Lukyanuk και ο Erik Cais ήταν οι επόμενοι, καθώς ο Filip Mareš, εξοπλισμένος με Hankook, πήρε την 13η θέση με το Toyota GR Yaris Rally2. Μια ποινή δύο λεπτών για παράβαση στα ελαστικά έριξε τον Miko Marczyk από τις βαθμολογημένες θέσεις.

Μετά την έξοδο με μεγάλη ταχύτητα στην τρίτη ειδική διαδρομή, ο Mikós Csomós και ο Attila Nagy αναμενόταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Ουγγαρία πριν από το τέλος του Σαββατοκύριακου για να ανακάμψουν σε πλήρη φυσική κατάσταση. «Έχουμε και οι δύο κάποια κατάγματα, αλλά τίποτα σοβαρό, αν και πονάμε πολύ παντού, επειδή η πρόσκρουση ήταν από τα 110 χλμ./ώρα στο μηδέν, οπότε ευχαριστώ για άλλη μια φορά τη Skoda που έφτιαξε ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο», είπε ο Nagy.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει στο χώμα και την σουηδική πόλη Karlstad που θα φιλοξενήσει το δεύτερο σερί ράλι BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, τρίτο γύρο της σεζόν, από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου.