RALLY GUANAJUATO MEXICO 2020 – Μέρα 2η: Ο Ogier ξέρει να επιβιώνει

Δύσκολη ήταν η δεύτερη μέρα για τα πληρώματα αφού άλλοι εγκατέλειψαν και άλλοι έχασαν αρκετό χρόνο. Τη μεγαλύτερη ζημιά μέχρι στιγμής την υπέστη η Hyundai καθώς είδε τα δυο από τα τρία της αυτοκίνητα να αποχωρούν.

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), αποδεικνύει πόσο πολύ του αρέσει το Μεξικό. Έχει την ταχύτητα για να παλέψει, είναι σταθερός, ξέρει να επιβιώνει και εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Ott Tanak (Hyundai i20) ολοκλήρωσε τη μέρα επικεφαλής στη γενική κατάταξη.

Την ταχύτητα του Fiesta εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Teemu Suninen ο οποίος ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις είχε το δρόμο καθαρό, γεγονός που τον βοήθησε να σημειώσει ορισμένους καλούς χρόνους και να βρίσκεται μέχρι στιγμής δεύτερος.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές της Παρασκευής και κατάφερε να κρατηθεί με τους πρωτοπόρους. Είναι οριακά μπροστά από τον τέταρτο Tanak και το Σάββατο αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο.

Ο τελευταίος ξεκίνησε δυνατά και πέρασε στην πρωτοπορία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής της μέρας. Στην επόμενη ειδική κάπου κτύπησε το πίσω δεξιά μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσει 45 δευτερόλεπτα. Εντούτοις, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επανέλθει στη διεκδίκηση θέσης στο βάθρο.

Ο Kalle Rovanpera είχε ένα δύσκολο πρωινό loop, αφού είχε κλατάρισμα στην πρώτη ειδική, και μετά αναγκάστηκε να οδηγήσει προσεκτικά τις επόμενες ειδικές, αφού δεν είχε άλλη ρεζέρβα. Στο απογευματινό loop ανέβασε ρυθμό και κάλυψε λίγο από τον χαμένο χρόνο, μαθαίνοντας παράλληλα και το αυτοκίνητο. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Gus Greensmith (Ford Fiesta).

Εκτός αγώνα βρέθηκαν τα Hyundai i20 των Thierry Neuville και Dani Sordo. Ο πρώτος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα στην ένατη ειδική σταματόντας στην άκρη του δρόμου. Δραματική ήταν και η μέρα του Dani Sordo, αφού στην πρώτη ειδική αναγκάστηκε να σταματήσει και να ξαναβάλει στην θέση του έναν σωλήνα από το ψυγείο που έφυγε από την θέση του, χάνοντας πάνω από 5 λεπτά. Στην επόμενη ειδική σημείωσε τον δεύτερο χρόνο, ενώ κέρδισε την τελευταία. Στο δεύτερο πέρασμα της ειδική El Chocolate, εκεί που είχε την ατυχία στο πρώτο πέρασμα, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου με πρόβλημα στον κινητήρα του αυτοκινήτου του.

Ο Esapekka Lappi είδε το Ford Fiesta WRC να έχει πάρει φωτιά στον τερματισμό της 7ης ειδικής του αγώνα, και αφού οι διαθέσιμοι πυροσβεστήρες δεν κατάφεραν να την σβήσουν αποφάσισε να οδηγήσει μήπως καταφέρει να την σβήσει αλλά μάταια, το Fiesta WRC έγινε παρανάλωμα πυρός.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia) εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Oliver Solberg και οδηγεί άνετα τον αγώνα, έχοντας προβάδισμα 51 δευτερολέπτων από το δεύτερο Nikolay Gryazin (Hyundai i20 R5).

Ο Βολιβιανός Marco Bulacia (Citroen C3) είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία WRC 3, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι Emilio Fernandes και Ricardo Triviño, αμφότεροι με Skoda Fabia.

Εννέα ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο οι οποίες αναμένεται να δυσκολέψουν και πάλι τα πληρώματα. Μεταξύ αυτών είναι και το διπλό πέρασμα από τη μήκους 24.96km Guanajuatito, ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με τρείς μικρές υπερειδικές.

Αποτελέσματα 2ης Μέρας

1 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC 1:23:09.2
2 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +13.2
3 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +33.2
4 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +33.4
5 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +35.7
6 G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +1:16.8