Home Rally RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019 – Shakedown: Ταχύτερος ο Meeke, προβλήματα για Tanak

RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019 – Shakedown: Ταχύτερος ο Meeke, προβλήματα για Tanak

Ο Kris Meeke με Toyota Yaris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown στον αγώνα του Μεξικού. Με διαφορά ένα δέκατο, ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ολοκλήρωσε δεύτερος, με τον ομοσταυλό του Thierry Neuville να είναι τρίτος, με διαφορά τρία δέκατα από τον πρώτο.


Ο Meeke, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2017, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Στο δεύτερο μετά που καθάρισε η αγωνιστική γραμμή, ο Esaekka Lappi (Citroen C3) ήταν ο ταχύτερος. Η απάντηση από τον Meeke ήρθε στο τρίτο πέρασμα όπου έγραψε και τον καλύτερο χρόνο της μέρας.
Στον πρώτο του φετινό αγώνα ο Dani Sordo (Hyundai i20) έγραψε τον τέταρτο χρόνο, με τους Sebastien Ogier (Citroen C3) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.


Αναμφίβολα, το γεγονός που επισκίασε το shakedown, ήταν το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ott Tanak, καθώς στο πρώτο πέρασμα πάρκαρε το Toyota Yaris στα 4.5km. Η ομάδα τον ενημέρωσε να μην επαναφέρει το πρόγραμμα καθώς υπήρχε περίπτωση να γίνει περισσότερη ζημιά και έτσι το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο service park.


Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Tom Fowler ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό. «Δυστυχώς έχασε τον ένα από τους δυο αισθητήρες που χρειάζεται η μηχανή για να δουλέψει. Θα εξετάσουμε το αυτοκίνητο. Δε νομίζω ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά θα φανεί όταν εξετάσουμε τα πάντα ενδελεχώς στο αυτοκίνητο».

Exit mobile version