RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019 – Μέρα 2η: Ο Ogier οδηγεί τον αγώνα

Ολοκληρώθηκε αισίως και η δεύτερη μέρα στο ράλι Μεξικού. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για όλους, με κύριο χαρακτηριστικό τις ψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και τους 31οC και το μεγάλο υψόμετρο των ειδικών διαδρομών, το οποίο έφτανε μέχρι και τα 2750 μέτρα. Αρχικά σε αυτό το σκέλος έγιναν ωραίες μάχες για την πρωτοπορία μεταξύ των Ogier, Mikkelsen και Sordo, όμως στο τέλος τα πράγματα ξεκαθάρισαν κάπως μετά και τις εγκαταλείψεις αρκετών οδηγών.


Ο Sebastien Ogier ξεκινώντας τρίτος στις ειδικές, είχε μετά από αρκετό καιρό πλεονέκτημα βρίσκοντας καθαρή γραμμή. Στα αρχικά στάδια ήταν στη μάχη για την πρωτιά με τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος προηγείτο στον αγώνα μέχρι και την τέταρτη ειδική. Στην πέμπτη ειδική αποχώρησε μετά που έσπασε την ανάρτηση του αφήνοντας την πρώτη θέση στον Ogier.


Ο Γάλλος αυτή την ευκαιρία δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη και με τέσσερις συνολικά κερδισμένες ειδικές μέχρι το τέλος της μέρας κατάφερε να αποσπαστεί από το δεύτερο στα 14.8 δευτερόλεπτα.


Ακόμα ένας οδηγός που επωφελήθηκε από τη σειρά εκκίνησης ήταν ο Elfyn Evans. Αν η μηχανή του Ford Fiesta είχε σε όλη τη διάρκεια της μέρας ψηλή θερμοκρασία, εντούτοις ο Βρετανός ο οποίος ήταν συνεχώς σε μάχη με τον Kris Meeke (Toyota Yaris), κατάφερε να ανέβει θέσεις στην κατάταξη και να βρίσκεται προς το παρόν δεύτερος.


Τρίτος με διαφορά 6.3 δευτερόλεπτα από τον Evans είναι ο Kris Meeke. Ο Βρετανός εκτός από τη ζέστη, είχε να αντιμετωπίσει τη σκόνη που έμπαινε στο αυτοκίνητο και δυσκόλευε αφάνταστα τον ίδιο και τον συνοδηγό του.


Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak είχε μειονέκτημα καθώς ξεκινούσε από την πρώτη θέση στις ειδικές. Προβλήματα δεν αντιμετώπισε, έχασε όμως αρκετό χρόνο σχεδόν σε όλες τις ειδικές. Κατάφερε να κερδίσει την έβδομη και την ένατη και μέχρι στιγμής είναι τέταρτος.


Ο Esapekka Lappi (Citoen C3) ήταν απογοητευμένος από το ρυθμό του. Έχασε την πέμπτη θέση από τον Jari-Matti Latvala μετά από τετακε, όμως την ξανακέρδισε μετά που ο Φιλανδός οδηγός της Toyota αποχώρησε με μηχανικό πρόβλημα.


Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Βέλγος από την πρώτη κιόλας ειδική είχε σκασμένο ελαστικό χάνοντας 45 δευτερόλεπτα, ενώ εκκινώντας από τη δεύτερη θέση ήταν σε λίγο καλύτερη μοίρα από τον Tanak.


Οι ψηλές θερμοκρασίες και το μεγάλο υψόμετρο στο Μεξικό δυσκολεύουν ανθρώπους και μηχανές. Ο πρώτος που εγκατέλειψε τον αγώνα ήταν ο Teemu Suninen, ο οποίος στην εναρκτήρια ειδική της μέρας κτύπησε το δεξί μπροστά μέρος του Fiesta. Ο Dani Sordo στην πρώτη του φετινή παρουσία στο WRC και ενώ βρισκόταν δεύτερος, επίσης αποχώρησε μετά από ηλεκτρικό πρόβλημα.


Στην κατηγορία WRC2 ο Marco Bulacia Wilkinson με Skoda Fabia R5 είναι ο οδηγός που προηγείται. Δεύτερος με διαφορά 9.8 δευτερόλεπτα είναι ο Benito Guerra, επίσης με Skoda Fabia, με τον Ricardo Trivino Bujalil (Ford Fiesta R5) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Αποτελείται από τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές στα βουνά βόρεια και ανατολικά της Leon, ενώ η μέρα ολοκληρώνετε με τρία περάσματα από τις δυο υπερειδικές μέσα στην πόλη.


Αποτελέσματα 2ης μέρας
1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 1:18:33.8
2. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +14.8
3. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +21.1
4. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +37.1
5. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +39.1
6. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:00.7